Marox885 1 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam wszystkich.Mam w planach zakup procka Intel Core 2 Quad Q9000 lub Q9100 do mojego laptopa Lenovo T400.Z tego co patrzyłem to socket/podstawka dla procesora się zgadza.Procek , który chcę kupić jest pod socket P i mój laptop według programu CPU-Z ma taki socket.Ale czy nie będzie problemów z laptopem po wymianie mojego dotyczasowego cpu Intel Core 2 Duo P8400 na Intel Core 2 Quad ? Czy to w ogóle z quadem odpali ? Proszę o waszą pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
gamingowystyl 1 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-72190 Znalazlem cos takiego, maksymalny procesor jaki wejdzie to ten c2d p7370 mozliwe ze po aktualizacji biosu sie uruchomi (socket ten sam, szyna ta sama) lecz wolalbym aby ktos inny sie na ten temat wypowiedzial. Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 maksymalny procesor jaki wejdzie to ten c2d p7370 wat!? Przeciez to najsłabszy który tam wejdzie. dlaczego zależy Ci na quadzie? Na pewno wejdzie tam T9600, jest to naprawde konkretny procesor. Mam nawet taki do sprzedania jakby co to pisz priv ;p Cytuj Link to post Share on other sites
gamingowystyl 1 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Sorry za blad.. 4 w nocy u mnie caly dzien siedze przed kompem :< co nie zmienia faktu ze quada nie wlozy Cytuj Link to post Share on other sites
Marox885 1 Napisano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Na quadzie mi zależy , bo ten laptop służy mi do tworzenia muzyki.Używam programu Cubase , a jak ma się klawiaturę sterującą i chce się grać bez opóźnień to taki cpu mocno wskazany.Wtyczki VST też swoje wymagają , zwłaszcza gdy jest ich dużo.Po prostu wszystko by się cieło i słyszałbym trzaski w głośnikach.Dodam , że mam w domu peceta z Phenomem II X4 i na nim Cubase śmiga przy latecji ok. 4ms.Na laptopie przy Core 2 Duo mam obecnie ok.10 ms. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T400-Quad-Core-CPU-upgrade/td-p/275848 nie pójdzie, tu znalazłem temat, niestety pozostaje chyba usupłać na żwawszego lapka Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 t400 do tworzenia muzyki to chyba nie jest dobry wybor. Muze robisz na PCtach z dobrą kartą dzwiękową lub na macach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts