misiek710 1 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witam, sprawa wygląda następująco: Kupiłem nowy, większy dysk, gdyż stary był już prawie w 100% przeładowany. Dobra, zrobiłem system na nowym, usuwając całkowicie pliki ze starego dysku, wszystko działa ładnie. Tylko, że nie mogę się pozbyć starego, nawet system bez niego nie startuje. Nie mogę go sformatować, po formacie pisze "System nie był w stanie dokończyć formatowania". Jeszcze dodam, że 10GB na nim jest zajęte, jakieś ukryte pliki czy coś. Ktoś pomoże mi się go pozbyć? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 jak instalowałeś winde na nowym to stary był podpięty ? Cytuj Link to post Share on other sites
misiek710 1 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 tak Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 no i masz winowajce podczas instalowania windowsa odłącz stary dysk dopiero po instalacji podłącz i dopiero go formatuj bo jakieś pliki od win siedzą na tym starym też tak miałem 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Xelixo 17 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witam Na tym nowym dysku brakuje pliku rozruchowego. Uruchom instalacje Windowsa, przejdź do wiersza poleceń i wpisz : bootrec /fixmbrbootrec /fixbootbootrec /rebuildbcd Jeśli to nie pomoże spróbuj ustawić ta partycję na partycje aktywną i dopiero wtedy wprowadzić powyższe komendy. Otwórz okno wiersza polecenia. Wpisz:diskpart W wierszu polecenia programu DISKPART wpisz:list partition Zanotuj numer partycji, którą chcesz oznaczyć jako aktywną. W wierszu polecenia programu DISKPART wpisz:select partitionn Wybierz partycję n, którą chcesz oznaczyć jako aktywną. W wierszu polecenia programu DISKPART wpisz:active Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts