Artok 2010 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Cześć, mam problem w nowym komputerem z techplanet.pl Przyjechał w piątek, uprzednio złożony. Ja podniecony, zanoszę go do domu, otwieram - wszystko siedzi sztywno, nic się nie uszkodziło, jest OK. Montuję kartę graficzną, peryferia, podpinam do telewizora. Sprzęt się włącza, wchodzę do BIOSu wybieram boot z płyty, by zainstalować Windowsa. Nagle komputer się restartuje. Więc jeszcze jedna próba, efekt taki sam. Za trzecim razem udało się odpalić nawet instalację Windowsa - aż 47% rozpakowywania plików, największy sukces. I restart oczywiście, bo czemu by nie Myślę, że mam coś z gniazdkiem - przenoszę się do innego pokoju. Byłem u znajomego, też się restartuje, więc to nie wina elektryki w domu. Próbowałem odpalić PC z Live CD - nic, restarty. Winę dysku wykluczam - podłączyłem swój archaiczny Saegate ST3160811AS i restart tuż po odpaleniu instalacji Windowsa Nie wyskakuje żaden bluescreen. Specyfikacja: Antec VP-PC 500W Gainward GTX 750Ti Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) Pentium G3220 Crucial 4GB 1600MHz LG nagrywarka DVD GH24NSB0 Asrock H81M-DGS R2.0 Jutro idę do sklepu zakupić dodatkową kość RAM, by wykluczyć problem z pamięcią. Cytuj Link to post Share on other sites
crazzyiwan 12 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Ram powinien pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts