stasimon 4 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witam, Zakupilem pendrive PATRIOT 64GB czyli po utworzeniu partycji NTFS powinienem miec ok 59GiB. Tymczasem Pendrive w systemie i np. programie HDD TUNE PRO jest wykrywany jako PATRIOT MEMORY (61GB) a po sformatowaniu NTFS ma 57,5GiB. Poczatkowo myslalem ze to kolejny z lewych sztucznie powiekszonych pendrive ale przetestowalem go programem H2testw i nie wykazal bledow zapisu i pozniejszej weryfikacji. Pena kupilem z miesiac temu i nie przyjrzalem sie temu wczesniej. Do tej pory na penie byl botowalny syslinux i grub z systemami. No ale programem do partycjonowania dyskow usunalem partycje i zalozylem jedna, nie ma zatem zadnych ukrytych partycji. I teraz nie wiem czy ten typ tak ma czy jest uszkodzony? No i czy mozna cos z tym zrobic? Pzd. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Najłatwiej będzie wywalić partycje całkiem i stworzyć je od nowa - Tak na pendrivie, ale nie jestem pewien czy z windowsa tak zrobisz. Cytuj Link to post Share on other sites
stasimon 4 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja tak zrobilem za pomoca Partition Wizard, usunalem i zalozylem nowa. Nie wiem dlaczego np. w HDD TUNE PRO ten pendrive jest widoczny jako "PATRIOT MEMORY 61GB" a chyba powinien byc "PATRIOT MEMORY 64GB" ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts