Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :)

Szukam jakiegoś fajnego telefonu który moglibyście mi polecić. Potrzebne informacje:

• mój budżet : 600
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Sklep, internet lub allegro
  • nówka czy używka : Nówka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : ~5 cali
  • preferowany system mobilny 
  • do czego będę używać urządzenia : Słuchanie muzyki, robienie zdjęć, przeglądanie internetu, no i po prostu jako telefon
  • moje najważniejsze wymagania : Dobry aparat, płynne działanie przeglądarki, dobra jakość muzyki na słuchawkach.

Jeszcze mam pytanie odnośnie tego czy jak dołożyłbym do ~800 zł to odczuję jakoś tą różnicę?
Z góry dzięki za pomoc :)

@up nie motorola g tylko Moto G :) a co do reszty zgadzam sie w 99% :P

Lumia 630

-Gorilla Glass III praktycznie nie do porysowania nie lapie odciskoe

-Nawigacja na caly swiat

-Dobry aparat ma chyba obiektyw od Carla Zaissa jesli nie poprawcie :P

-Nie najgorsza bateria

Moto G

-Najbardziej wydajny w tej polce cenowej

-Jak na androida nawet nie zamula :P

-Jedyne do czego mozna sie przyczepic to brak slotu na karte sd i najwieksza wersja to 32 GB

Mam Lumie 630 od paru dni i mogę ja polecić, tylko z tym Gorilla Glass 3 się nie zgodzę że nie do porysowania bo mam takie 2 ryski malutkie.. Nie wiem może to wady fabryczne, ale wszelki wypadek folie sobie ochronna kupiłem. Brakuje tylko lampy błyskowej i przycisku do robienia fot, trzeba na ekranie nacisknąć żeby zrobić zdjecie, ale zdjęcia wychodzą dobre jak na taki aparat.

Dzięki za pomoc, poczekam jeszcze na propozycje innych :) Moto G patrzyłem, ale brak kart mnie martwi jak i problem z gwarancją (brak dystrybucji PL) - chyba że to drugie się zmieniło... Bardzo mi się podoba ZTE Geek, ale to samo, brak dystrybucji... 

Też poluje na smartfona. Moją uwagę przykuła Moto G LTE (ze slotem microSD 32gb) tylko budżet nie 600zł, ale 800zł http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/10570773?gclid=CK3JzJDi3r8CFeSWtAod6HoAlw lub jakaś Lumia 720/925 (ostatnio trzymałem w ręce 920 i dla mnie za ciężki jest ten telefon). Czym się różni Lumia 630 od 635, tylko tym ze 635 ma LTE?

Edytowane przez piotr3kk

Jak patrzę na Moto G to ma PL dystrybucję... Tylko ten brak slotu na kartę... A co sądzicie jeszcze o Sony XPERIA M2? 
A jeśli chodzi o ciężar telefonu to ja wolę ciężki, tak żebym go czuł w ręce i w kieszeni, a nie jak zwykły kawałek plastiku :)

Edytowane przez FrasZWC

Zdecydowanie Lumia 920 jest najszybsza - w zasadzie to najnowsze Galaxy S5, czy Z2 potrafia wolniej dzialac niż stareńka L920. :)

Może i L920 jest ciężka, może nie ma długiego czasu pracy :) - ale jeśli chodzi o szybkość to Androida bije na glowę - to poziom iPhone - jesli chodzi o płynność i szybkość.

Chodzi mi o podane telefony, Lumia 920 tak jak pisałem jest ponoć strasznie awaryjna i brzydka, a i Lumie ogólnie odpadają ze względu na brak możliwości wgrywania ściągniętych z neta apek...

Wolałbym Androida, ale mam okazję kupić Lumię 1320 nową z salonu T-Mobile za 650zł, jak myślicie? Będzie odpowiednia dla moich wymagań?