Skocz do zawartości

Amd 7990 + R9 280X

Recommended Posts

*komputer ma służyć dziecku do grania i do niczego pozatym.

Witam.

Jako że posiadam kurzące sie karty graficzne i podzespoły komputerowe postanowiłem złożyć z nich jeden dobry komputer i przekazać go w prezencie , mam jeszcze dylemat co do kart graficznych.

Posiadam wysłużony gigabite radeon hd 7990 i Gigabyte Radeon R9 280X

Zasilacz Seasonic 1000 wat platinium

obudowa Fractal Design Define R3

Moje pytanie brzmi czy dobrze będzie połączyć te dwie karty w crossfire ?

Edytowane przez Weyland

Pierwsze pytanie brzmi - po co? HD 7990 to istny potwór. To sam można powiedzieć o R9 280X, oczywiście pamiętając o różnicy cen. Skoro masz obie, to sam 7990 wystarczy. Pewnie by się dało (o ile dobrze pamiętam, 280 to nowsza wersja 7970), ale CF to to tyle samo problemów, co radości. Byle jaki procesor tego nie pociągnie. I zasilanie też będzie potrzebne z najwyższej półki.

• Popieram 1

Nie ma jak połączyć w CF kart z  różnych rodzin, była tabela AMD jakie karty można łączyć. Poza tym nawet jakby się dało to  CF zwolniłby do słabszej karty, już 7990 to jest kotlet przecież i bym go zostawił, do grania ciężko o coś mocniejszego

Edytowane przez jarnuszkiewiczm
Nie ma jak połączyć w CF kart z różnych rodzin, była tabela AMD jakie karty można łączyć. Poza tym nawet jakby się dało to CF zwolniłby do słabszej karty, już 7990 to jest kotlet przecież i bym go zostawił, do grania ciężko o coś mocniejszego

Kotlet? A te wszystkie Rx 2xx to co to jest?

Nie ma jak połączyć w CF kart z  różnych rodzin, była tabela AMD jakie karty można łączyć. Poza tym nawet jakby się dało to  CF zwolniłby do słabszej karty, już 7990 to jest kotlet przecież i bym go zostawił, do grania ciężko o coś mocniejszego

Że niby się nie da?

Wtedy kartę widać jako 7990 3-way. (3x 7970).

Edytowane przez Funkie
  • Popieram 1

Że niby się nie da?

Wtedy kartę widać jako 7990 3-way. (3x 7970).

:D haha, Faktycznie się pomyliłem, seria nowa dała możliwość łączenia z serią 7XXX, http://pccentre.pl/news/show/amd-radeon-r9-280x-i-hd-7970-kompatybilne-w/id=27546

no cóż pozostaje w takim razie sobie odpowiedzieć czy prądożerność, ciepło i hałas będą na tyle znośne żeby takie wygibasy czynić

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

jesli chodzi o procesor to karty bedą montowane na procesorze  i7 4770k kreconym do 4,2 ghz + płyta głowna asus maximus Vi Formuła.

Więc pytam czy jak połącze karte 7990 + r9 280X bedzie jeszcze lepsza wydajność w grach niż sam 7990 czy poprostu wywalic r9 280x do kosza.

Zasilacz  to Seasonic 1000 wat platinium chyba starczy?.

Edytowane przez Weyland
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...