Komputeromaniak 0 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam Mam takie pytanie. Kilka minut temu korzystając normalnie z komputera, który wyposażony jest w kartę graficzną Gigabyte GTX 760 zauważyłem, że lewa strona monitora zrobiła się trochę zielona. Na początku myślałem, ze to coś z kablem jest nie tak, ale się myliłem. Wyłączenie i wyłączenie monitora tez nie pomogło. Wtedy zdecydowałem się na restart komuputera i problem zniknął. Ktoś mi może powiedzieć, czy to znowu jest coś nie tak z kartą graficzną. Miał ktoś już takie coś? Dodam, że były problemy z moją kartą i była 2 razy w serwisie, gdzie spędziła 2 miesiące. Niestety zrobiłem zrzut ekranu, ale nie wychwycił tego zielonego koloru i zrzut jest normalnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Czarnoskrzydly 25 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Jak zrzut jest dobry to tworzenie obrazu obrazu też jest dobre , więc problem albo z monitorem albo z kablem. Spróbuj wymienić kabel na inny na początek , ew. na nowy. Jak to nie pomoże to wina monitora. Edytowane 22 Lipca 2014 przez Czarnoskrzydly Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 najczęsciej pomaga wypięcie i wpięcie kabla Cytuj Link to post Share on other sites
Komputeromaniak 0 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Robiłem przy monitorze wszystko. Sprawdziłem wtyczki przy monitorze i przy karcie graficznej. Kabel jest ok. Wyłączyłem monitor z prądu i podłączyłem ponownie. Zmiana ustawień też nie pomogła. Tylko restart komputera. Zobaczę czy mi się jeszcze raz tak stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dobra: - jakie temperatury? - jakie taktowania? - czy taktowania się zmieniają ? - sprawdzałeś na innych kablach? - przetestowałeś kartę w innym komputerze? Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dobra: - jakie temperatury? - jakie taktowania? - czy taktowania się zmieniają ? - sprawdzałeś na innych kablach? - przetestowałeś kartę w innym komputerze? Po co temperatury i taktowanie skoro to ewidentna wina monitora? Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dla pewności. Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dla pewności. Wiec ma podać temperatury monitor oraz jego taktowanie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dla pewności aby wykluczyć kartę. Stop spam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bożo_wporzo 140 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 jak masz to pożycz od kogoś kartę graficzną i zobacz czy problem nadal występuje - jeśli tak to wina monitora/kabla. Jeśli nie to grafika. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts