szczepanx 1 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Mam problem - mój internet z Vectry 60mbp/s bardzo często się zacina, ledwo chodzi. Wygląda to tak, że przez kilka minut internet praktycznie w ogóle nie działa ( wszystko ładuje się strasznie wolno i jest ogólnie tragedia ), a po chwili wszystko jest git i tak w kółko. To problem z routerem ( internet mam po kablu, ale najpierw kabel wchodzi do routera i dopiero z niego do PC ) czy z internetem po prostu? Nikt w tym czasie nie użytkuje wifi / a nawet jeśli - problem też występuje Router: TP LINK TL-WR841N. Edytowane 22 Lipca 2014 przez szczepanx Cytuj Link to post Share on other sites
luk4so 47 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Łatwo to sprawdzić.Podczas używania internetu odpal na kompie wiersz poleceń [CTRL + LogoWindows], otworzy się okno uruchom. Wpisz w nim "cmd".Otworzy się wiersz poleceń. Wpisz polecnie "ping <adres routera> -t"I rozpocznie się wysyłanie pakietów do routera, To samo z innym adresem np. 8.8.8.8 albo 8.8.4.4 (są to DNSy googla).Jeżeli nagle utracisz prędkość internetu, albo Cię rozłączy sprawdź oba okno, to w którym będzie informacja że czas jest 9999...albo że utracono pakiet lub coś w ten deseń da Ci odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
szczepanx 1 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Na normalnym necie, bez scinki do routera <1ms do google 42-45ms. Sprawdzę jak się zacznie ścinać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts