djmrowa 7 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witajcie, ostatnio postanowiłem zrobić serwer do CounterStrike`a. Czy mając do dyspozycji komputer: Intel Pentium 4 4GB RAMu ddr2 Dysk SSD Zasilacz to jakiś forton. Łącze: download: 60 upload: 20 (kablówka) Mogę zrobić serwer domowy do tej właśnie gry? Wiem, że dużo graczy raczej nie uciągnie ale przynajmniej sobie z koleżkami można popykać w 10 Po 2 czy dużo jest roboty aby zrobić zdalne sterowanie tym serwerem (włączanie, wyłączanie serwera oraz przesyłanie plików) z poziomu innego komputera? Cytuj Link to post Share on other sites
Spojler 23 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 AD1. Do którego CS'a? Jak 1,6 czy CS:CZ to nie widzę przeciwwskazań na 24 sloty. Ale jak ma być CS:Go czy CS:S to widzę 16 slotów. AD2. Zależy jaki system operacyjny na nim postawisz. Jak Windowsa to możesz użyć programów do zdalnego łączenia się z kompem (np. TeamViewer). Jak Linux to stare dobre SSH i wiersz poleceń będzie jak znalazł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dzięki. Myślałem na Linuxem jednak nie wiem jaki będzie najlepszy. Nie chodzi o szate graficzna tylko Debian, ubuntu? Ktory polecasz? Cytuj Link to post Share on other sites
kam045 2 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Osobiście polecam Debiana, chociaż Ubuntu niewiele się od niego różni Szata graficzna nie jest Ci potrzebna, ważne, żeby było SSH - będziesz się łączył zdalnie z innego kompa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Git Prawie wszystko wiem, Może ktoś jeszcze się wypowie? Może lepiej kupić używaną maszynę serwerową niż zwykły Pc? Edytowane 22 Lipca 2014 przez djmrowa Cytuj Link to post Share on other sites
braxi 62 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Jak chcesz sobie zbudować własny serwer do www i kilku gier, który byłby tani w utrzymaniu to polecam platformę AM1 od AMD.Za ok. 350zł masz 2GB ram, athlon'a 5350 i płytę główną, do tego dorzucasz zasilacz i dysk ze starego peceta i masz mały serwer. Procek demonem nie jest ale będzie więcej niż wystarczający jak zainstalujesz sobie Ubuntu Server 14.04 Edytowane 22 Lipca 2014 przez braxi Cytuj Link to post Share on other sites
mateono 123 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jest strona do robienia serwerów w CS:GO. Wybierasz sobie ilość graczy, mapy, hasło do serwera, hasło admina, tryb gry, nazwę, itp. Potem dostajesz IP i możesz grać. http://www.freegamehosting.eu/ Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 @UP A jest dostęp do FTP? Cytuj Link to post Share on other sites
mateono 123 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Nie mam pojęcia, nie sprawdzałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts