Skocz do zawartości

Karta graficzna pod WoT dla zestawu z i3-3240

Recommended Posts

Dzieńdobry forumowicze ;)

Chciałbym prosić o poradę w sprawie doboru/wymiany karty graficznej do zestawu o poniższych parametrach pod grę World of Tanks (rozgrywki ESL/CW):

Procesor: i3-3240 Ivy Bridge - 3,4GHz (chłodzenie BOX)

Płyta gł.: MSI Z77A-G43 (socket 1155)

RAM: 2x 4GB Goodram Play Blue (1600 MHz CL9)

GFX: GeForce GT 630 1024 (128bit) - obecnie w zestawie - do wymiany.

HDD: WD Green 1TB 64MB cache SATA II

Zasilacz: Ever Silver 420W Silent

Obecnie na tej karcie graficznej po optymalizacji w Nvidia GeForce Experience, wyciągam na poprawionej grafice, bez oświetlenia i roślinności około 25-35kl/sec.. przy rozdzielczości 1280x1024.

Chciałbym optymalnie dobrać kartę graficzną do tego zestawu tak aby grać na full detalach w HD, bez spadków FPS i przycinania. Dodam, że gram w ESL i CW,a to wymaga płynności rozgrywki.

Proszę o propozycje i porady co i na co wymienić.

Pozdrawiam

Falthorn

Edytowane przez falthorn
Gigabyte GF GTX750Ti 2048MB DDR5 

Wystarczy.

Troszkę słabawy zasilacz ale do 750Ti powinien styknąć.

Jakby co to zostanie na modernizację.

W tym budżecie i do procesorka I3 lepszy byłby radeon.

Osobiście gram czasami w WOT na I3 2120 + radeon 7850 na monitorze 1080i i mam zazwyczaj powyżej 40 klatek w zależności od optymalizacji mapy. 

http://allegro.pl/msi-radeon-r9-270-2048mb-256bit-gw-fv-i4426194281.html karta z gwarancją 

jakbyś jeszcze zasiłke wymienił będzie git http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=46308

Edytowane przez wojciechpiwo

Zakupiłem: 

Radeon MSI R9 270 OC 2 GB DDR5 (256bit) + Zasilacz Thermaltake Smart SE 530W 80+ Bronze 140mm modular (SPS-530MPCBEU)

Ta karta to potwór jesli chodzi o wymiary: 260x129x38mm. Moja obudowa to standardówka na szerokość 200mm (jakiś iBOX), na szczęście zmierzyłem wewnątrz i karta wejdzie, pozostawiając jeszcze około 2cm luzu od zatoki 3,5" ;) Do tej obudowy mogę wsadzić max 2szt wentylatorów 80mm, czy wystarczą na schłodzenie wnętrza kompa z tą kartą wewnątrz na pokładzie? 

Edytowane przez falthorn