Quniz 22 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam ponownie po sporej przerwie. Po wakacjach ide do Technikum o profilu "technik cyfrowych procesow graficznych" i przychodze do was z pytaniem czy orjetujecie sie jak wyglada szukanie pracy po ukonczeniu takiej szkoly a nawet juz w jej trakcie. Chodzi mi glownie o prace zwiazana z grafika jakas agencja reklamowa wydawnictwo czy cos w tym stylu Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 U mnie w szkole ma być taki kierunek otwierany i z tego co pamiętam, to photoshopa i tego typu rzeczy tam za wiele ma nie być (tzn. będą, ale w znikomej ilości). Nie koniecznie tak samo musi być tam gdzie się wybierasz, ale kto wie? Popytam się jeszcze kumpli co to dokładnie będzie, bo moja pamięć jest słaba i jak coś się dowiem, to dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
Quniz 22 Napisano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Ogolnie co do photoshopa to jestem samoukiem i juz sporo umiem (3 lata w tym siedze) chociaz jak kazdy wie ps nie da sie nauczyc w calosci Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Zorientuj się dobrze jak wygląda nauka w tej szkole. Możliwe , że stracisz masę czasu na zajęciach. Szkoła nie załatwi Ci pracy. Ona powinna dać Ci jakąś tam wiedzę i umiejętności bo to one tutaj się liczą. Dobre portfolio + prezentacja umiejętności to klucz do sukcesu. Ogólnie to powodzenia jeśli interesuje Cię tylko 2D Cytuj Link to post Share on other sites
Quniz 22 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dokladnie siedze tylko w 2d dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
Quniz 22 Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Odświeżam temat bo komuś się może przydać poszedłem do tej szkoły i jest dobrze co prawda głównie przygotowują nas do pracy w drukarni ale mamy też zajęcia z obsługi PS Ilustratora InDesign i Corela opłaca się iść Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 To się ciesz, że przyzwoita szkoła coraz mniej takich Cytuj Link to post Share on other sites
scorpion1236 19 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Proponuje dużo uczyć się na własną rękę po zajęciach w szkole. W pracy będą wymagać umiejętności praktycznych a nie tak jak w szkole, że coś tam uczyli rzeźbić w programie. Edytowane 10 Maja 2015 przez scorpion1236 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Czasu nie stracisz - dla grafika znajomość technik druku to niewątpliwy plus. Sam z chęcią poszerzyłbym wiedzę w tym temacie ... Co do softu - tutki i pierwsze zlecenia (nawet za free) to najlepsza szkoła Cytuj Link to post Share on other sites
crlook 0 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Grafik bez znajomości przygotowania plików do druku będzie miał nieco ciężej. Widzę to po sobie. Jak przyszedłem do pracy i dostałem na wstępie zrobienie plakatu, to mimo mojej kreatywności...należy pamiętać o spadach, marginesach, rozdzielczości, etc Jak mawiają poprzednicy, więcej samemu - to klucz do sukcesu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts