TurnToTomorrow 23 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam Moj procesor to : Q6600 wykręcony na 3.00 GHz Procka testowałem 8 godzin w OCCT pryiorytet : wysoki i test mode : large data set i test zakończony pomyślnie temperatura nie przekraczała 59 C na core#0 i 57C na core#1 i core#2 na core#3 nie przekraczała 60 C napięcie procesora to 1.152 V więc włączyłem CPU:LinPack ustawiłem na 10 minut nie chciało mi sie więcej i co widze ! ! i paru minutach wyskakuje blue screen czy to oznacza że coś jest nie tak ? procesor nie pokazuje żadnych znaków nie stabilności , a wydajność zauważalna pzdr i prosze o :help:\ pomoże ktoś ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Jakie masz chłodzenie? Spróbuj lekko podbić napięcie bo jest względnie niskie przy czym stale sprawdzaj temperatury. Bezpiecznie by było gdybyś nie przekraczał tych 60 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ale dla rewizji G0 to 71 C jest git Chłodzenie: ISGC-200 a co powiesz o tym blue screenie w lin pack Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Aaa to ty masz G0 Obniż też dzielnik (czy też możnik) pamięci aby to one nie blokowały OC. "Dovoltuj" go, tylko zadbaj o porządne chłodzenie. Podaj jaki masz zasilacz i płytę główną. Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Zasilacz: Modecom Premium 500 w Płyta:EG41MF-US2H f5 BiOS najnowszy 2010 wiem że dla was zasilacz do du*y i płyta też , ale na nisko wymagających , średnio i wysoko to wszystkie gry idą na max przy bardzo wymagających też ale to już kłopot z kartą pamięci ustawiłem 668 mhz po co mnożnik zmniejszać nie chce mięć mniej taktowany procesor a co z tym blue screenem mam nie stabilny procesor czy co jest nie tak ? ? ? :help: :help: :help: Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Może to właśnie wina zasilacza, który nie trzyma stabilnych napięć. Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 aha racja bo w biosie mam ustawione 1.212 v a czyta 1.152 v ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts