varanidae 0 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Witam jako iż nie jestem profesjonalistą przedstawiam swoją wypociny do oceny. Zastosowanie komputera: Gry oraz Projektowanie i obróbka 3D Maksymalna kwota jaką dysponujesz: nie wiecej niż 5999zł ( cena w pełni zadowalająca 5500-5600zł) Których części potrzebujesz?: Prawie wszystko Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Na początku nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: TV 40' Full HD lub Monitor 21' Full HD Specjalne wymagania: Myśląc przyszłościowo SLI , w miarę cichy. Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Nagrywarki Własna propozycja zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/f5SQyi/ Inne: Nie jestem przekonany co do wyboru : Chłodzenie Obudowa (podoba mi się wygląd w proponowanym modelu ) Pamięc Ram Dysk SSD M550 (256Gb 550/500 1Gb pamieci podrecznej) czy oszczędzić 200zł i wybrać M550 (128GB 550/350 512 pamieci podrecznej) ewentualne propozycje innych model? Płyta główna (różnica miedzy chpsetem H87/H97 a Z87/Z97 będę wdzięczny za jakiś edukujący link) Proszę o porady oraz ewentualną krytykę Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 W czym pracujesz? Określ w procentach gry/praca. Cytuj Link to post Share on other sites
varanidae 0 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Studia - patrząc realnie wykorzystanie tego komputera wyjdzie miejwiecej (70/30) dla projektowania i obróbki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts