shadloger 83 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Mam nie mały problem, postaram się go wam przedstawić z największymi szczegółami. Zapraszam do lektury: Komputer co jakiś czas traci internet i przy tray'u sieci jest żółty trójką (ograniczony dostęp). W tym czasie siec na innych komputerach działa normalnie czy to przez wifi czy to po kablu. W czasie tego zdarzenia nie mogę wbić na router (192.168.1.1) - nie odnaleziono serwera. Dzieje się tak tylko przy wysokim wykorzystaniu internetu (skype, torrent etc.) Testowane na 3 routerach i cały czas to samo, rozłącza tylko ten jeden komputer. Płyta główna ASUS M4A87TD-EVO edit Przy wysokim wykorzystaniu na innych komputerach jest ok, wszystko stabilne. Edytowane 16 Lipca 2014 przez shadloger Cytuj Link to post Share on other sites
marek8967 26 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 W takim przypadku winą prawdopodobnie będzie wirus. Niestety nie pamiętam nazwy, ale miałem z nim problem kiedyś tam na viście. U mnie było tak, że rozłączał mi neta, a następne połączenie było możliwe dopiero po ponownym uruchomieniu systemu Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Może tak być, ale nie koniecznie. Czasem karty sieciowe dostają głupoty przez DHCP. Spróbuj wbić w karcie sieciowej stały adres IP a na routerze zarezerwować ten adres dla tego komputera. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts