Skocz do zawartości

telefon z WP do 500zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez ArioX,

Recommended Posts

Cześć,

czy znajdę coś wydajniejszego, lepiej wykonanego z WP do 500zł niż Lumia 520 (aktualnie jest na A. za 400)?

Zależy mi, żeby telefon był nowy, chdoził płynnie, miał ekran czytelny w słońcu, GPS.

Wpadła mi jeszcze w oko Lumia 620, który lepiej wybrać?.

• Rozwiązanie

Lumia 630. W tej cenie nie powinieneś mieć problemów z zakupem. Ekran o wiele czytelniejszy na słońcu niż 520, Gorilla Glass 3, nas baterii trzyma długo i aparat lepszy niż w 520. W zasadzie pod każdym względem lepsza niż 520.

Edytowane przez ArioX

Dzisiaj dojechała do mnie Lumia 520 i muszę powiedzieć że wykonaniu jak i pracy nie mam nic do zarzucenia, nawet przerosły moje oczekiwania. Przez 2 godziny może i nie przetestowałem telefonu na 100% ale jak na razie bardzo miło zaskakuje.  Jeżeli nie 520 to poszukałbym mało przechodzonej Lumii 630 z gwarancją na Allegro/OLX.

Jeśli chodzi o  Twój przedział cenowy to ciężko coś nowego i zarazem lepszego od Lumi 520. 

Na allegro możesz poszukać Limi 820 w bardzo dobrym stanie z dugą gwarancją za około 500 zł. 

Za podobne pieniądze masz HTC 8S, lub 8X, które są też dobrymi telefonami w Twoim przedziale cenowym.

ja kilka dni temu kupiłem nową lumię 630 za 519zł z przesyłką. muszę powiedzieć że jeśli chodzi o wykonanie to bylem pozytywnie zaskoczony - jest lepiej niż na zdjęciach. system chodzi bardzo płynnie, choć zdarzy mu się chrupnąć (jak np. instaluję coś większego w tle), ale to niebo a ziemia w porównaniu do androida. no i wydajność w grach też na plus jak na tą cenę. ekran też fajny (nie rozumiem ludzi co narzekają na małe zagęszczenie pikseli - wzrok badany - dobry ;]) w niedalekiej przyszłości warto kupić kartę pamięci, bo po wgraniu kilku albumów, mapy do nawigacji i zdjęci ze starego telefonu wbudowana pamięć szybko się kończy. faktycznie do dyspozycji jest ok 5gb resztę zajmuje system i zainstalowane aplikacje. sporym minusem jest brak czujnika zbliżeniowego - trzeba ręcznie gasić ekran podczas rozmowy.

Edytowane przez mazmazik