snowy 0 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Siemka Budżet: ~150 zł Czego potrzebuje : Słuchawek z mikrofonem. Przeznaczenie : Głównie do gier i oglądanie anime. Źródło: Karta dźwiękowa zintegrowana z płyty głównej Asus H81M-C Oczekiwania : Mają dobrze spisywać się w FPS`achInne : Nie jestem specjalnym audiofilem i rzadko słucham muzyki, zależy mi na czymś bardziej pod gry. Najlepiej żeby mikrofon był razem z słuchawkami. Cytuj Link to post Share on other sites
AlunQ 14 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Creative sound blaster tactic alpha. Mam je rok i spisują się niesamowicie. Dzwięk można sobie ustawic w oprogramowaniu. Albo głeboki bas, albo krystaliczny dźwięk. Są dobre do muzyki o jeszcze lepsze do gier. Jedyny minus to mikrofon, który jakością nie oszałamia ☺ POLECAM Cytuj Link to post Share on other sites
Ejzo12 224 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Superlux hd681 i trust strazz Cytuj Link to post Share on other sites
marycin 22 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 @autor Ejzo 12 przedstawił najlepszy możliwy zestaw do gier. 3D Alphy są słabo wykonane, i są kilometrami za superluxami w kwestii dźwięku. Nie ma czego na siłę szukać. Cytuj Link to post Share on other sites
snowy 0 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 @autor Ejzo 12 przedstawił najlepszy możliwy zestaw do gier. 3D Alphy są słabo wykonane, i są kilometrami za superluxami w kwestii dźwięku. Nie ma czego na siłę szukać. Znam tą super opinie o superluxach ale nie podoba mi się ich wygląd a pozatym nie wiem czy będą tak dobre do gier, a jak już pisałem muzyki bardzo nie słucham i nie wiem czy poczuję te różnice, a jeżeli już miałbym je brać to mikrofon wolałbym ZM-MIC1 gdyż jest bardziej dyskretny, Cytuj Link to post Share on other sites
marycin 22 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) No prawda, są brzydkie jak cholera, ale będziesz ich używał w domu, więc? Każde słuchawki muzyczne z dobrą sceną biją na głowę słuchawki "dla graczy" w pozycjonowaniu i jest różnica, duża różnica. Ten Zalman tez jest OK. Do naprawdę dobrego headsetu musisz dołożyć 100 zł, mam na myśli modele : Sennheiser PC 320 Superlux HMC 631. Są to jedne z nielicznych headsetow, które wyróżniają się dobrym dźwiękiem a nie marką. Edytowane 14 Lipca 2014 przez marycin Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Creative sound blaster tactic alpha. Mam je rok i spisują się niesamowicie. Dzwięk można sobie ustawic w oprogramowaniu. Albo głeboki bas, albo krystaliczny dźwięk. Są dobre do muzyki o jeszcze lepsze do gier. Jedyny minus to mikrofon, który jakością nie oszałamia ☺ POLECAM Te "słuchawki" co najwyżej nadają się do palenia nimi w piecu. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 @Autor, pamietaj ze Zalman ZMMIC1 slabo zbiera glos, musi znajdowac sie dosyc blisko twarzy. W tej kwesti Starzz jest lepszy, podobno ladnie zbiera nawet z 1-1.5 metra. Cytuj Link to post Share on other sites
snowy 0 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 A headsety proponowane przez kolege wyżej po dozbieraniu tych 100 zł? Co o nich sądzicie? Sennheiser PC 320 Superlux HMC 631. Cytuj Link to post Share on other sites
marycin 22 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Są to jedne z nielicznych headsetow, które grają dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Możesz zobaczy Koss SB40 na allegro, miałem je i w grach jak i muzyce sprawowały się wyśmienicie, były podłączone do Xonara DG. Teraz mam Pioneery SE-A1000 i ogromnej różnicy (a mam FLACi) nie czuję. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 myślę, że podłączone do czegoś lepszego zagrałoby dużo lepiej.Xonar DG to karta budżetowa i nie wyciśnie wszystkiego z tych pionków. Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 To prawda Aktualnie zamówiłem nowe Edifiery, teraz kupujęnowy karabin i meble więc nie będę miał niestety pieniędzy na lepszą, ale jak tylko będzie kasa to kupię Creative Titanium HD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts