Skocz do zawartości

Słuchawki z mikrofonem do gier za ~150 zł.

Recommended Posts

Siemka :D

Budżet: ~150 zł

Czego potrzebuje : Słuchawek z mikrofonem.

Przeznaczenie : Głównie do gier i oglądanie anime.

Źródło: Karta dźwiękowa zintegrowana z płyty głównej Asus H81M-C

Oczekiwania : Mają dobrze spisywać się w FPS`ach
Inne : Nie jestem specjalnym audiofilem i rzadko słucham muzyki, zależy mi na czymś bardziej pod gry. Najlepiej żeby mikrofon był razem z słuchawkami.

Creative sound blaster tactic alpha. Mam je rok i spisują się niesamowicie. Dzwięk można sobie ustawic w oprogramowaniu. Albo głeboki bas, albo krystaliczny dźwięk. Są dobre do muzyki o jeszcze lepsze do gier. Jedyny minus to mikrofon, który jakością nie oszałamia ☺ POLECAM

@autor

Ejzo 12 przedstawił najlepszy możliwy zestaw do gier. 3D Alphy są słabo wykonane, i są kilometrami za superluxami w kwestii dźwięku. Nie ma czego na siłę szukać.

Znam tą super opinie o superluxach ale nie podoba mi się ich wygląd a pozatym nie wiem czy będą tak dobre do gier, a jak już pisałem muzyki bardzo nie słucham i nie wiem czy poczuję te różnice, a jeżeli już miałbym je brać to mikrofon wolałbym ZM-MIC1 gdyż jest bardziej dyskretny,

No prawda, są brzydkie jak cholera, ale będziesz ich używał w domu, więc?

Każde słuchawki muzyczne z dobrą sceną biją na głowę słuchawki "dla graczy" w pozycjonowaniu i jest różnica, duża różnica. Ten Zalman tez jest OK.

Do naprawdę dobrego headsetu musisz dołożyć 100 zł, mam na myśli modele :

Sennheiser PC 320

Superlux HMC 631.

Są to jedne z nielicznych headsetow, które wyróżniają się dobrym dźwiękiem a nie marką.

Edytowane przez marycin

Creative sound blaster tactic alpha. Mam je rok i spisują się niesamowicie. Dzwięk można sobie ustawic w oprogramowaniu. Albo głeboki bas, albo krystaliczny dźwięk. Są dobre do muzyki o jeszcze lepsze do gier. Jedyny minus to mikrofon, który jakością nie oszałamia ☺ POLECAM

Te "słuchawki" co najwyżej nadają się do palenia nimi w piecu.