Eklerek 642 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Poszukuję słuchawek, gdyż te od mp3 podłączone do kompa są beznadziejne. Wypatrzyłem Sennheiser HD 202. Ma je ktoś? Są wygodne? Jak z dźwiękiem itp. Zastanawiałem się jeszcze nad Creative Aurvana Live! ale są troszkę za drogie... Cytuj Link to post Share on other sites
energy16 3 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Mam HD202 sa zaj^cie wygodne Dzwiek bardzo dobry lecz nie jestem znawca:) Polecam:P Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Zastanawiałem się jeszcze nad Creative Aurvana Live! ale są troszkę za drogie...Lepiej dozbieraj bo Senki to one jedzą na śniadanie Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 CALe są super, ale polecam przymierzenie ich przed kupnem. Jeżeli masz kase na nie to kupuj, bo w tej cenie lepszych sluchawek do kompa i mp3 nie kupisz Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 To prawda. Lepiej wydać raz i być zadowolonym, niż kupić, narobić sobie apetytu, potem sprzedawać, żeby kupić coś lepszego. Lepiej dozbieraj bo Senki to one jedzą na śniadanie Zależy które Sennki. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Zależy które Sennki.A o jakich pisze autor? Chyba można było się domyśleć... Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Chodzi o to że nie jestem jakimś maniakiem muzyki, a na integrze te CAL'e chyba będą się marnować. No i jak pisałem są drogie, a Senki są 2x tańsze a słyszałem że bardzo dobre i wygodne. A na wygodzie najbardziej mi zależy. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Z tą wygodą to jest tak, że najlepiej jest przed zakupem przymierzyc. Jak masz kase na CALe, to przymierz i kup je, jak chcesz taniej to chyba te senki 202 beda najlepsze, choc są jeszcze inne czesto polecane, ale nie pamietam jakie Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 A o jakich pisze autor? Chyba można było się domyśleć... Chyba domyślić. Chodzi o to że nie jestem jakimś maniakiem muzyki, a na integrze te CAL'e chyba będą się marnować. No i jak pisałem są drogie, a Senki są 2x tańsze a słyszałem że bardzo dobre i wygodne. A na wygodzie najbardziej mi zależy. Może trochę się będą marnować, ale dźwięk i tak będzie o niebo lepszy od tych słuchawek, które chcesz kupić. Jak chcesz coś tańszego, to zastanów się nad Kossami UR-40. Miałem je kiedyś na głowie i są niewiarygodnie wygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 To jak sobie przypomnisz to napisz No i za Senki nie musiałbym płacić za wysyłke, bo koleś przywiezie mi je do domu za free Kase na CAL'e mam, ale czy chcę ją na nie wydać... Mój komp w sumie bardziej potrzebuje ramu, zasilacza itp. No ale jeszcze się zastanowię. A co do wygody to kumpel kupił słuchawki Speedlink Medusa NX czy jakoś tak... za 50 zł i niby są takie super, ale jak je założyłem to od razu mnie uszy bolały, były po prostu beznadziejne, jeśli chodzi o komfort. A jeśli chodzi o kartę dźwiękową to jest jakaś tania tak do 50 zł, dużo lepsza od integry? Bo zintegrowana dźwiękówka na płycie z chipsetem Via wydaje się hmmm zła? No bo jeśli miałbym już kupować CAL'e to integra nie wchodzi w grę... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Dlaczego integra nie wchodzi w grę? Mnie moja integra nie zmusza do zdjęcia z głowy HD 380 Pro. Co prawda V39 gra wyraźnie lepiej, ale na integrze nie jest źle. Jak będzie kasa, to dokupi się jakąś E-mu. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Integra na płycie ASUS P5VD2-MX? Daj spokój... Gdyby to był jakiś giguś na P35 to jeszcze... I tak trzeba jakąś kartę dźwiękową kupić bo nie mam gdzie podłączyć tych słuchawek i mikro, bo wszystkie 3 wejścia zajmują głośniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Do 200 zł CALe są ponoć najlepszym wyborem, grzeją uszy bo mają konstrukcję zamkniętą, ale dają po du**e nawet nieco droższym modelom. Do tego ładnie się prezentują. Tanie mięso psy jedzą, nie żałuj kilkudziesięciu pelenów na porządne słuchawki, nie będziesz ich przecież wymieniał za rok czy dwa jak innych podzespołów. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 OK, fajnie by jeszcze było gdyby dawali dożywotnią gwarancje A jaka dźwiękówka do tego? Jak najtaniej Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Tutaj Ci nie doradzę, bo celuję w E-MU 0404 (czasami na allegro można wyrwać za przyzwoite pieniądze). Sporo osób chwali Xonary i Audigy. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1159657839_turtle ... ilska.html To jest ponoć niezła karta dźwiękowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hmm, dobra jednak karta dźwiękowa musi poczekać A CAL'e nadają się do gier? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A dlaczego miałyby się nie nadawać? Porządne słuchawki zazwyczaj mają szeroką scenę, więc się nadają (chociaż otwarte słuchawki zazwyczaj mają lepszą przestrzeń niż zamknięte). A kartę jak możesz, to bierz, bo ciężko ją dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jak coś to wolę nówkę, albo używkę z długą gwarancją Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Najdłuższą gwarancję mają kossy i nic jej nie przebije - gwarancja dożywotnia. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Mi chodziło o karte dźwiekowa... Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 A SteelSeries 4H? Dobre to jest? Cytuj Link to post Share on other sites
marcel93 0 Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 SteelSeries to jednak nie jest firma robiąca jakieś super słuchawki. Robią dobre myszki, klawiatury i podkładki, ale na tym bym poprzestał. Sam mam CALe i powiem wprost - mega cudeńka. Mój kolega miał dwa modele Sennheiserów, za 250 i ostatnio kupił sobie nowe o stówę droższe. Obydwa modele się nie umywają do Aurvana Live! Jeżeli mówimy w ogóle o słuchawkach, to podobno świetne są też AKG, ale sam nie miałem więc się nie wypowiadam dalej. Co do gier, do CALe w połączeniu z moją integrą i systemem DOLBY Home Theater (dźwięk 2.0 przerabia na 4.0 albo 4.1 - może niezbyt profesjonalne, ale działa) pozwala grać elegancko w CSa 1.6 i słychać bardzo dokładnie gdzie kto idzie. Nawet po powrocie do 2.0 wciąż czuć przestrzeń w słuchawkach. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Panowie. Proszę nie porównywać słuchawek przeznaczonych do muzyki(neutralnych) z przeznaczonymi do komunikacji i gier(przystosowane). Wyjściem jest udanie się do sklepu i bezpośrednie przesłuchanie kilku/nastu modeli pod kątem własnych upodobań. Jednak trzeba świadomości, że może to odbiegać dalece od naturalnych dźwięków. Dla porównania proszę posłuchać słuchawek z górnej półki. Takich powyżej 600 zł. Tylko czy wtedy zadowoli was coś tańszego? :oops: AKG, STAX, GRADO, DENON, SENNHEISER, BEYER DYNAMIC, KOSS. To cały świat słuchawek. Creative tam nie ma czego szukać. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Creative Aurvana Live! posiadają te same przetworniki, co pewien model Denona za 600 zł - niespodzianka! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts