Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuję słuchawek, gdyż te od mp3 podłączone do kompa są beznadziejne.

Wypatrzyłem Sennheiser HD 202. Ma je ktoś?

Są wygodne? Jak z dźwiękiem itp.

Zastanawiałem się jeszcze nad Creative Aurvana Live! ale są troszkę za drogie...

Chodzi o to że nie jestem jakimś maniakiem muzyki, a na integrze te CAL'e chyba będą się marnować.

No i jak pisałem są drogie, a Senki są 2x tańsze a słyszałem że bardzo dobre i wygodne. A na wygodzie najbardziej mi zależy.

Z tą wygodą to jest tak, że najlepiej jest przed zakupem przymierzyc. Jak masz kase na CALe, to przymierz i kup je, jak chcesz taniej to chyba te senki 202 beda najlepsze, choc są jeszcze inne czesto polecane, ale nie pamietam jakie :)

A o jakich pisze autor? Chyba można było się domyśleć...

Chyba domyślić.

Chodzi o to że nie jestem jakimś maniakiem muzyki, a na integrze te CAL'e chyba będą się marnować.

No i jak pisałem są drogie, a Senki są 2x tańsze a słyszałem że bardzo dobre i wygodne. A na wygodzie najbardziej mi zależy.

Może trochę się będą marnować, ale dźwięk i tak będzie o niebo lepszy od tych słuchawek, które chcesz kupić. Jak chcesz coś tańszego, to zastanów się nad Kossami UR-40. Miałem je kiedyś na głowie i są niewiarygodnie wygodne.

To jak sobie przypomnisz to napisz :D No i za Senki nie musiałbym płacić za wysyłke, bo koleś przywiezie mi je do domu za free :)

Kase na CAL'e mam, ale czy chcę ją na nie wydać... Mój komp w sumie bardziej potrzebuje ramu, zasilacza itp. No ale jeszcze się zastanowię.

A co do wygody to kumpel kupił słuchawki Speedlink Medusa NX czy jakoś tak... za 50 zł i niby są takie super, ale jak je założyłem to od razu mnie uszy bolały, były po prostu beznadziejne, jeśli chodzi o komfort.

A jeśli chodzi o kartę dźwiękową to jest jakaś tania tak do 50 zł, dużo lepsza od integry?

Bo zintegrowana dźwiękówka na płycie z chipsetem Via wydaje się hmmm zła? :D

No bo jeśli miałbym już kupować CAL'e to integra nie wchodzi w grę...

Integra na płycie ASUS P5VD2-MX? Daj spokój... Gdyby to był jakiś giguś na P35 to jeszcze...

I tak trzeba jakąś kartę dźwiękową kupić bo nie mam gdzie podłączyć tych słuchawek i mikro, bo wszystkie 3 wejścia zajmują głośniki.

Do 200 zł CALe są ponoć najlepszym wyborem, grzeją uszy bo mają konstrukcję zamkniętą, ale dają po du**e nawet nieco droższym modelom. Do tego ładnie się prezentują. Tanie mięso psy jedzą, nie żałuj kilkudziesięciu pelenów na porządne słuchawki, nie będziesz ich przecież wymieniał za rok czy dwa jak innych podzespołów.

SteelSeries to jednak nie jest firma robiąca jakieś super słuchawki. Robią dobre myszki, klawiatury i podkładki, ale na tym bym poprzestał. Sam mam CALe i powiem wprost - mega cudeńka. Mój kolega miał dwa modele Sennheiserów, za 250 i ostatnio kupił sobie nowe o stówę droższe. Obydwa modele się nie umywają do Aurvana Live!

Jeżeli mówimy w ogóle o słuchawkach, to podobno świetne są też AKG, ale sam nie miałem więc się nie wypowiadam dalej.

Co do gier, do CALe w połączeniu z moją integrą i systemem DOLBY Home Theater (dźwięk 2.0 przerabia na 4.0 albo 4.1 - może niezbyt profesjonalne, ale działa) pozwala grać elegancko w CSa 1.6 i słychać bardzo dokładnie gdzie kto idzie. Nawet po powrocie do 2.0 wciąż czuć przestrzeń w słuchawkach.

Panowie. Proszę nie porównywać słuchawek przeznaczonych do muzyki(neutralnych) z przeznaczonymi do komunikacji i gier(przystosowane).

Wyjściem jest udanie się do sklepu i bezpośrednie przesłuchanie kilku/nastu modeli pod kątem własnych upodobań. Jednak trzeba świadomości, że może to odbiegać dalece od naturalnych dźwięków. Dla porównania proszę posłuchać słuchawek z górnej półki. Takich powyżej 600 zł. Tylko czy wtedy zadowoli was coś tańszego? :oops:

AKG, STAX, GRADO, DENON, SENNHEISER, BEYER DYNAMIC, KOSS. To cały świat słuchawek. Creative tam nie ma czego szukać.

Pozdrawiam.