Skocz do zawartości

Smartfon tani, ale wydajny...

Recommended Posts

Siema!

Chce sobie kupic smartfona, głównie bedzie wykorzystywany do dzwonienia (dobry, glosny mikrofon, jak i świetny głośnik), słuchania muzyki, aby mial dobra baterie (3-4 dni), aparat przedni do wideo rozmów (w miare dobry), aparat tylni (full hd by sie przydal ale moze byc hd), ramu 1gb, procek 4-rdzeniowy, android w miare nowy, cali od 4 do 4,7 ale moze byc wiecej, wazne by spelnial kryteria. Internet czasami przeglądne, yt czasem oglądne (mam tableta to glownie na nim robie te czynnosci), w gry gral nie bede, uzywal będę ogolnie do aplikacji (np. Tłumacz google, gmail, kupony do kfc czy mcdonald itp. Duzo ich bedzie), cena do 700zl)

Myslalem nad Kruger&Matz Drive, Pentagram Monster X5

A wy co mi doradzicie?

Za tą kwote zapomnij o: świetnym głośniku, baterii 3 - 4 dni i więcej niż 1 GB ram. A dzisiaj na androidzie do obsługi płynnej wielu aplikacji przydało by się przynajmniej 2GB ram.

Edytowane przez huckincharlie
  • Popieram 4

Musi byc nowy?

Jesli chodzi o Androida to mam dla Ciebie dwie propozycje. 

Pierwsza to Motorola Moto G. Telefon ten jest dobry pod wzgledem pracy na baterii jak i wydawanych przez siebie dzwiekow. Powinien Cie zadowoloc. Poszkaj w internecie jego dokladnego opisu, poniewaz nie mam czasu aby Ci go teraz wkleic. 

Druga opcja to SGS3. Niestety nie znajdziesz go nowego za 700 zl . Jedynie na allegro mozesz poszukac uzywki w bdb stanie. 

Preferujesz jakis system operacyjny?

Android, WP ujdzie, IOS nie chce

Musi byc nowy?

Jesli chodzi o Androida to mam dla Ciebie dwie propozycje. 

Pierwsza to Motorola Moto G. Telefon ten jest dobry pod wzgledem pracy na baterii jak i wydawanych przez siebie dzwiekow. Powinien Cie zadowoloc. Poszkaj w internecie jego dokladnego opisu, poniewaz nie mam czasu aby Ci go teraz wkleic. 

Druga opcja to SGS3. Niestety nie znajdziesz go nowego za 700 zl . Jedynie na allegro mozesz poszukac uzywki w bdb stanie.

Nie musi byc nowy.

Co do Moto G, bardzo fajny tel, lecz chodzi o ta baterie, wiesz moze ile trzyma godz.?

Samsungów nie chce, cena w zadnym stopniu nie adekwantna do jakości i parametrow sprzętu.