Skocz do zawartości

Monitor do 400zł +/- (projektowanie/min 22')

Recommended Posts

Witajcie, obecnie poszukuję jakiegoś niedrogiego monitorka do 400zł +/-. Dołożenie do monitora też nie jest problemem o ile znajdzie się coś wartego uwagi. Jestem otwarty na wszystkie propozycje. Mogą być sprzęty używane.

Wymagania:

- minimum 22 cale bez górnej granicy

- możliwość powieszenia na ścianie

Główne przeznaczenie:

- internet

- używany głównie do podpięcia laptopa (hdmi/dvi)

- gry (w dużo mniejszym stopniu można powiedzieć "od święta")

- podpięcie konsolki xbox (hdmi)

- projektowanie inżynierskie (solidworks)

- z czasem podpięcie pod stacjonarkę

- programowanie

- filmy

Myślałem nad większą rozdziałką ze względu na projekty w solidzie. Praca na większym ekranie będzie bardziej komfortowa. Rozmiar maksymalny bez ograniczeń. Rozważałem telewizor, ale to jednak nie to. Podsumowując potrzebuję monitora do ogólnego zastosowania zwracając większą uwagę na projektowanie w solidzie i internet. Zapoznałem się z tematem "Chcę monitor za... / chcę monitor do..." ale czekam na wasze zdanie i propozycje :)

Pozdrawiam

Edytowane przez NoSound

No dobra ale to już za wysoki budżet jak dla studenta. Powiedzmy 700zł jestem w stanie przeznaczyć max. Monitor na jakiej matrycy będzie dla mnie odpowiedni? Może używka? Jakiej szukać w tym budżecie? Ważna jest możliwość podwieszenia na ścianie.

Edytowane przez NoSound

możliwość użycia mocowania objawia się otworami w standardzie VESA, najczęściej jest to 100mm czasami 75mm, można to sprawdzić w specyfikacji, ale większość współcześnie to ma

za okolice 7 stówek dostaniesz P2414H na panelu IPS lub BL2410PT na panelu VA, oba zdadzą egzamin, ale zapoznaj się z wadami zaletami obu paneli i wybierz takie, które będą ci mniej przeszkadzały 

http://forum.benchmark.pl/topic/26242-faq-co-i-jak-czyli-co-trzeba-wiedzie%C4%87-kupuj%C4%85c-monitor/

w ramach tańszej alternatywy możesz rozejrzeć się za GW2460HM, ale BL ma afaik lepszą liniowość

Gdyby szukać monitora do 400 zł to faktycznie propozycje mieści się w tym przedziale:-) Wracając do tematu to faktycznie budżet (nawet 700 zł) do takich zastosowań to stanowczo za mało dlatego trzeba szukać alternatywy. Model P2414H to ciekawa propozycja. Ja jeszcze bym wrzucił ten model http://www.morele.net/monitor-led-lg-24mp55-24mp55hq-p-23-8-fhd-ips-5mln-1-5ms-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-621597/

• 2 tygodnie później...

Trafiłem na taką ofertę na popularnym portalu aukcyjnym: Monitor z TV SAMSUNG LT27C370EW/EN za 799zł Warto?

Nastąpiła pewna weryfikacja. Nie będę w stanie przeznaczyć więcej niż 600zł.

Prawdopodobnie kupuję ten:

LG  24MP55

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...