koluh 0 Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja mam Creative Fatal1ty HS-800 bodajże. Super dźwięk i wygoda (chodź troszkę w ucho piłują, ale jakością nadrabiają) Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 A sluchales czegos lepszego, koluh? Bo nie mając porównania to mozna nawet o najtanszych sluchawkach pisac ze są super Przed kupnem CALi wręcz trzeba sprawdzic jak z wygodą Jedyną wadą CALi jest IMO kabel, ktory jest cienki i krótki, ale jest tez przedłużka (jeszcze ciensza ). Mimo to są to super sluchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Wiele osób je recabluje cordialem - ponoć grają wtedy lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ja polecam Creative Fatal1ty HS-980 - lepsza wersja 800 - dźwięk jest super, a odłączany mikrofon się przydaje gdy nie potrzebujesz prowadzić rozmów. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Boże do CALi porównywać fatale... Zupełnie inna bajka... Co ludzie się tak rajcują w tych fatalach? Wygląd, marka? Cytuj Link to post Share on other sites
ChillOut 0 Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Mi zalezy na wygodzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Shadowx 22 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Ta... Fatality (przynajmniej dla mnie) są super nie wygodne. Już po 30 min mnie uszy bolą. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Boże do CALi porównywać fatale... Zupełnie inna bajka... Co ludzie się tak rajcują w tych fatalach? Wygląd, marka?A czy CAL'e mają mikrofon? Nie, a dokupowanie dodatkowego jak dla mnie mija się z celem. Cytuj Link to post Share on other sites
ChillOut 0 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Dla mnie troche tez.... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A czy CAL'e mają mikrofon? Nie, a dokupowanie dodatkowego jak dla mnie mija się z celem. A dla mnie mija się z celem kupowanie czegoś, co gra jak przez ścianę. Mi zalezy na wygodzie. Jeśli CAL okażą się dla Ciebie niewygodne, to przymierz Koss UR-40. Są to najwygodniejsze słuchawki, jakie kiedykolwiek miałem na głowie. Cytuj Link to post Share on other sites
ChillOut 0 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Koss UR-40... A dobrze kosy grają. ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Nie tak, jak CAL, ale w swojej klasie dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
ChillOut 0 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Ile kosztują? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Sprawdź sobie na ceneo. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A problem kupić mikrofon zalmana za <20zł przyczepiany od kabla słuchawek? Kabel owinąć dookoła kabla słuchawek i nie plącze CI się. TO co lepiej mieć o wiele gorsze słuchawki a z mikrofonem czy dobre słuchawki z dobrym mikrofonem? Jak zależy Ci na mikrofonie z dobrymi słuchawkami to moge polecić plantronics gamecom 367. DObrze grają (w porównani do fatali przepięknie, ale sądzę, że CALe brzmią lepiej - niestety nie miałem szansy porównać), a mikrofon mają genialny. Świetna jakość nagrywanego dźwięku, redukcja szumów, jak nei używasz to ładnie się chowa w obudowie, są wygodne, ale trzeba je roznosić (z 2 godziny?), bo na początku są sztywne i uciskają, ale po tych 2 godzinach staja się bardzo komfortowe. Długie potyczki (bardzo długie, bo zdarzało mi się grać nonstop przez >20 godzin, jedynie z przerwami na toaletę - picie i jedzenie obok komputera) i nie kończyło się to bólami głowy od ucisku. Jedynie od nadmiaru strzelania i huków Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Nie żebym był jakimś fanatykiem Fatal1ty, ale mam wrażenie, że większość osób opiera swoje zdanie o tych słuchawkach na HS-800 nie biorąc pod uwagę HS-980 i HS-1000. Dwa ostatnie modele prezentują sobą naprawdę dobry poziom odsłuchu, który w zupełności wystarcza by cieszyć się dobrej jakości dźwiękiem w grach jak i podczas rozmów Skype. Ich mikrofony też są dobrej jakości. hotig - oplatanie kabli jeden o drugi to IMO kiepski pomysł. Co my się będziemy licytować, które słuchawki lepsze... Wielki test słuchawek dla graczy Cytuj Link to post Share on other sites
marcel93 0 Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Faktycznie, ktoś sobie zrobił test słuchawek i teraz będziemy tylko na nim się opierać? Logitech nie jest firmą, która robi sprzęt muzyczny z powołania. Creative zaś tak. Porównywanie Fatal1ty do CALi jest bezsensowne. Komercha vs magia dźwięku i tyle. Dokupowanie mikrofonu wcale nie mija się z celem. Odpinany mikrofon poluzuje tylko wejście i wytrze mini-jacka co może skończyć się czasami nawet uszkodzeniem wejścia. Oczywiście to mało prawdopodobne, ale jak wiemy im bardziej wszystko jest spójne tym trwalsze. Tak jest z meblami, tak jest z elektroniką. Dokupiony mikrofon to spoko rzecz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts