Skocz do zawartości

Słuchawki do grania i Skypea!!!

Recommended Posts

A sluchales czegos lepszego, koluh? Bo nie mając porównania to mozna nawet o najtanszych sluchawkach pisac ze są super :]

Przed kupnem CALi wręcz trzeba sprawdzic jak z wygodą :P Jedyną wadą CALi jest IMO kabel, ktory jest cienki i krótki, ale jest tez przedłużka (jeszcze ciensza :/). Mimo to są to super sluchawki.

Boże do CALi porównywać fatale... Zupełnie inna bajka... Co ludzie się tak rajcują w tych fatalach? Wygląd, marka?

A czy CAL'e mają mikrofon? Nie, a dokupowanie dodatkowego jak dla mnie mija się z celem.

A czy CAL'e mają mikrofon? Nie, a dokupowanie dodatkowego jak dla mnie mija się z celem.

A dla mnie mija się z celem kupowanie czegoś, co gra jak przez ścianę.

Mi zalezy na wygodzie. :wariat:

Jeśli CAL okażą się dla Ciebie niewygodne, to przymierz Koss UR-40. Są to najwygodniejsze słuchawki, jakie kiedykolwiek miałem na głowie.

A problem kupić mikrofon zalmana za <20zł przyczepiany od kabla słuchawek? Kabel owinąć dookoła kabla słuchawek i nie plącze CI się. TO co lepiej mieć o wiele gorsze słuchawki a z mikrofonem czy dobre słuchawki z dobrym mikrofonem?

Jak zależy Ci na mikrofonie z dobrymi słuchawkami to moge polecić plantronics gamecom 367. DObrze grają (w porównani do fatali przepięknie, ale sądzę, że CALe brzmią lepiej - niestety nie miałem szansy porównać), a mikrofon mają genialny. Świetna jakość nagrywanego dźwięku, redukcja szumów, jak nei używasz to ładnie się chowa w obudowie, są wygodne, ale trzeba je roznosić (z 2 godziny?), bo na początku są sztywne i uciskają, ale po tych 2 godzinach staja się bardzo komfortowe. Długie potyczki (bardzo długie, bo zdarzało mi się grać nonstop przez >20 godzin, jedynie z przerwami na toaletę - picie i jedzenie obok komputera) i nie kończyło się to bólami głowy od ucisku. Jedynie od nadmiaru strzelania i huków :wariat:

Nie żebym był jakimś fanatykiem Fatal1ty, ale mam wrażenie, że większość osób opiera swoje zdanie o tych słuchawkach na HS-800 nie biorąc pod uwagę HS-980 i HS-1000.

Dwa ostatnie modele prezentują sobą naprawdę dobry poziom odsłuchu, który w zupełności wystarcza by cieszyć się dobrej jakości dźwiękiem w grach jak i podczas rozmów Skype. Ich mikrofony też są dobrej jakości.

hotig - oplatanie kabli jeden o drugi to IMO kiepski pomysł.

Co my się będziemy licytować, które słuchawki lepsze... Wielki test słuchawek dla graczy

Faktycznie, ktoś sobie zrobił test słuchawek i teraz będziemy tylko na nim się opierać?

Logitech nie jest firmą, która robi sprzęt muzyczny z powołania. Creative zaś tak.

Porównywanie Fatal1ty do CALi jest bezsensowne. Komercha vs magia dźwięku i tyle.

Dokupowanie mikrofonu wcale nie mija się z celem. Odpinany mikrofon poluzuje tylko wejście i wytrze mini-jacka co może skończyć się czasami nawet uszkodzeniem wejścia. Oczywiście to mało prawdopodobne, ale jak wiemy im bardziej wszystko jest spójne tym trwalsze. Tak jest z meblami, tak jest z elektroniką. Dokupiony mikrofon to spoko rzecz.