kajametro 20 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie znalazłam takiego tematu... A jako właścicielka iPad mini chciałabym podpytać w co warto obecnie pograć na tym systemie? Preferuję głównie strategie, zręcznościówki i przygotówki. Ale wrzucajcie wszystko - może innym się przyda... Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 http://www.macworld.co.uk/feature/iosapps/82-best-ipad-games-iphone-games-apps-ios-3484312/ Cytuj Link to post Share on other sites
karpek 2 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) Moja dziewczyna sporo czasu poświęca na grę pod tytułem Cut The Rope. Jest to trochę zręcznościówka trochę gra logiczna. Sam się nawet trochę skusiłem, ale nie mogłem przeskoczyć chyba 33 planszy i odpuściłem - Airport Madness Challenge – ta Ci się na pewno spodoba. Wcielasz się w kontrolera lotów i musisz ogarnąć logistykę związaną z lądowaniami i startami. Fajna, ale po pewnym czasie może Ci się znudzi.- Jenga – na pewno słyszałaś o tej chińskiej czy tam japońskiej grze. W dużym skrócie chodzi w niej o to, aby wyciągnąć jak najwięcej elementów i aby cała konstrukcja się utrzymała. Fajna ale w rzeczywistości gra się w to lepiej.Angry Birds Epic – kultowa gra, chyba nie trzeba jej nikomu prezentować. Kolejna edycja wkurzonych ptaków. Odwiedź też tą witrynę yourapps.info/gry-na-iphona - znajdziesz tam duużo recenzji gier i apek. Na pewno coś sobie wybierzesz. Edytowane 11 Lipca 2014 przez karpek Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Niedawno wyszedł port Monster Hunter Freedom Unite na iOS, jak się wkręcisz, to zabawa na setki godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) To samo co wyżej MHFU for iOS, ale mi osobiście przeszkadza brak fizycznych kontrolerów jak w PSP, z kolei kontroler Mfi np firmy Steelseries dla iOS7+ kosztuje zbyt duże pieniądze - na tyle duże, że taniej kupić sobie używanego 3DS... że o PSP nie wspomnę. Jedynym prawdziwym plusem wersji iOS jest kulejący jeszcze dość mocno multiplayer (na PSP i 3DSa jest jedynie lokalny Ad-hoc). Można jeszcze powiedzieć że grafika jest lepsza i ekran większy, ale to wszystko na prawdę nie ma znaczenia kiedy musisz się męczyć na ekranie dotykowym. A jeśli ktoś myśli że tak nie jest to ewidentnie nigdy nie grał w tę grę na żadnej konsoli. Wg mnie na iOS wyszły tylko 3 gry które wszystkie inne rzucają na kolana: - Walking Dead season 1 - Walking Dead season 2 - Wolf among us Pozdrawiam. Edytowane 17 Lipca 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dla mnnie gra na ipad 2 w zręcznościówki to katorga, gram tylko w gry podobne do kingdoms of camelot battle for the nort , nic więcej. Jak wyżej 3ds i vita to miażdzące konsole, żaden ios i android razem z win mobile i co tam na nie wyjdzie, nie mają szans z tymi konsolami. A i żadne kontrolery nie pomogą.Nawet nie chce mi się wymieniać gier, gdzie urywają głowę. Cytuj Link to post Share on other sites
PanPiotrek 3 Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Jak zamierzasz grać na iPadzie to zaopatrz się w zewnętrzny kontroler na bluetooth. Wierz mi,to znacznie wygodniejsze rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Taaaa, tylko jeszcze napisz że te kontrolery Mfi czy jak się tam nazywają kosztują chore pieniądze - 250zł i więcej Edytowane 25 Września 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
PanPiotrek 3 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Bez przesady, dobry smartfon, który radzi sobie z nowymi grami, to 2 tysiące złotych, więc kontroler nie jest aż tak dużym wydatkiem. A bardzo się przydaje. Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Jest jakiś kontroler który działa zarówno z iOS jak i z android ? Cytuj Link to post Share on other sites
PanPiotrek 3 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nie ma ich wiele. Za 30 dolców dostaniesz kontroler Gametel, natomiast za 70 dolarów iControlPad. Jak chcesz coś lepszego to SteelSeries Free. Cytuj Link to post Share on other sites
wojkes 0 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 - Jenga – na pewno słyszałaś o tej chińskiej czy tam japońskiej grze. W dużym skrócie chodzi w niej o to, aby wyciągnąć jak najwięcej elementów i aby cała konstrukcja się utrzymała. Fajna ale w rzeczywistości gra się w to lepiej. Ja ściągnąłem Jengę oficjalną platną wersję, bo slyszałem że lepiej chodzi, ale nie chciała pójść na telefonie. Na szczęscie placiłem przez Oranż, więc mi zwrócili hajs. A z darmowych polecam mahjong Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts