Skocz do zawartości

Chłodzenie do 150zł?Co wybrać?

Recommended Posts

Tak jak w temacie.Potrzebuje chłodzenia do mojego kompa.
Konfig:

i5 2500k@4,4GHz

Asrock P67 Pro3

2x2GB HyperBlue

CM690(4wentyaltory:2BQ SW,1Sigma Evo,oraz 1 standardowy CM)

Obecnie posiadam Pentagram Karakorum z wentylatorem od Sigma Evo(Przy większym Oc już zaczyna powoli nie domagać)wykonany lapping.Kwota jaką dysponuję to ~150zł?

Moja propozycja to Grandis,czy to będzie dobra opcja?

Raijintek jest na wysokich obrotach glosny ale bardzo wydajny, macho jest cichsze a wydajnosc na praktycznie takim samym poziomie, co do grandisa sie nie wypowiem, poniewaz nie uzywalem.

Wszystkie Ci sie zmieszcza do obudowy, moze wypowie sie ktos kto ma Grandisa, bo co wydajnosci, to sie nie ma do czego przyczepic, a z glosnoscia to skrajnie rozbiezne opinie

Edytowane przez bossk

Przeczytałem już kilka testów i recenzenci piszą że wentylatory z Grandisa są bardzo ciche,a wydajnościowo plasuje się wyżej niż Raijintek oraz Macho.

A co powiesz o tym Deepcool Lucifer ?? Co prawda nie ma recenzji PL(albo słabo szukam).za to jest kilka recenzji na zagranicznych forach i wydajnościowo jest bardzo dobrze.

Nie miałem do czynienia z tym coolerem, w mojej własnej opinii odrzuciłbym go za sam wygląd, jednak wiem, że nie dla każdego to się liczy, więc jeżeli testy pokazują, że jest bardzo wydajny to odpowiedź sobie sam :)

Szkoda,szkoda.Wydajność pewnie zbliżona obu chłodzeń,także nie mam się chyba co zastanawiać i wybiorę Grandisa.Zrobię jeszcze lapping podstawki(bo ta nie należy do najlepszych) i myślę że będzie bardzo dobrze:)

Na pewno będzie wydajniej niż teraz,choć Karak stary to daje radę.