ziom0070 16 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Tak jak w temacie.Potrzebuje chłodzenia do mojego kompa.Konfig: i5 2500k@4,4GHz Asrock P67 Pro3 2x2GB HyperBlue CM690(4wentyaltory:2BQ SW,1Sigma Evo,oraz 1 standardowy CM) Obecnie posiadam Pentagram Karakorum z wentylatorem od Sigma Evo(Przy większym Oc już zaczyna powoli nie domagać)wykonany lapping.Kwota jaką dysponuję to ~150zł? Moja propozycja to Grandis,czy to będzie dobra opcja? Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Grandis, Macho, Raijintek Ereboss - wszystkie w cenie ok 150 zl i kazdy sobie poradzi Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Najwydajniejszy który? Pierwszego mogę mieć za ok. 130zł. Raijintek Ereboss czytałem że wentylator nie należy do najcichszych ? Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Raijintek jest na wysokich obrotach glosny ale bardzo wydajny, macho jest cichsze a wydajnosc na praktycznie takim samym poziomie, co do grandisa sie nie wypowiem, poniewaz nie uzywalem. Wszystkie Ci sie zmieszcza do obudowy, moze wypowie sie ktos kto ma Grandisa, bo co wydajnosci, to sie nie ma do czego przyczepic, a z glosnoscia to skrajnie rozbiezne opinie Edytowane 8 Lipca 2014 przez bossk Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Grandis jest wydajniejszy około 3-4* od Macho, więc myślę, że nie ma zbytnio nad czym się zastanawiać Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Przeczytałem już kilka testów i recenzenci piszą że wentylatory z Grandisa są bardzo ciche,a wydajnościowo plasuje się wyżej niż Raijintek oraz Macho. A co powiesz o tym Deepcool Lucifer ?? Co prawda nie ma recenzji PL(albo słabo szukam).za to jest kilka recenzji na zagranicznych forach i wydajnościowo jest bardzo dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Nie miałem do czynienia z tym coolerem, w mojej własnej opinii odrzuciłbym go za sam wygląd, jednak wiem, że nie dla każdego to się liczy, więc jeżeli testy pokazują, że jest bardzo wydajny to odpowiedź sobie sam Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Wygląda mi nie przeszkadza,ważne aby był wydajny i cichy:) http://www.techpowerup.com/reviews/Deepcool/Lucifer/ sądząc po tym teście jest wydajny. Wypowie się ktoś jeszcze na temat tych coolerów? Wypowie się ktoś jeszcze? Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jeżeli za ok 130 możesz mieć Grandisa to ja osobiście bym się nie zastanawiał. Słyszałem, że wentylatory są w porządku (głowy nie urwą na pewno głośnością). Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 No tak ale Lucyfera mogę mieć za 12zł więcej,bo za 142zł.Ale w PL nie widzę jeszcze żadnej sensownej recki,także boję się go wziąć A Grandis już ma sporo testów i recenzji także to raczej sprawdzony produkt. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Szkoda, że nie dali do testu Grandisa, jest tylko Fera2... Grandis przy OC pokazuje na co go stać, choć ten Deepcool też daje radę. Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Szkoda,szkoda.Wydajność pewnie zbliżona obu chłodzeń,także nie mam się chyba co zastanawiać i wybiorę Grandisa.Zrobię jeszcze lapping podstawki(bo ta nie należy do najlepszych) i myślę że będzie bardzo dobrze:) Na pewno będzie wydajniej niż teraz,choć Karak stary to daje radę. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Zadowolony będziesz z pewnością, tu na tym poziomie chłodzeń przepaści w różnicy wydajności nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts