Kroju 42 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam, od pewnego czasu szukam jakiegoś porządnego, darmowego MMORPG, jednak po długich poszukiwaniach nic ciekawego nie znalazłem. Grałem juz w Tere, PoE i te wszystkie mmo, które są polecane jednak w większości przypadków jest to Pay2Win z "niezbędnym" systemem płatności i skopaną optymalizacją. Macie może jakieś godne uwagi tytuły? Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Większość mi znanych darmowych MMORPG jest P2W, możesz spróbować World of Warcraft na „globcu” (płatny, abonament, starter do 20 lvl'a za darmo), bądź też na serwerach prywatnych. Jedyny serwer prywatny który przychodzi mi do głowy, i na którym grałem to HellGround, jeśli mnie pamięć nie myli to jest polski serwer oparty na dodatku TBC (The Burning Crusade), oczywiście posiada bugi jak większość serwerów prywatnych. Jeśli nie grałeś to możesz wypróbować Neverwinter, w tej grze dla mnie jest ważna gra z kumplami wtedy potrafi dać dużo zabawy, trochę grałem z kolegą i nie odczułem przewagi innych, może dlatego że nie zwracam uwagi na to że ktoś płaci. Do tego dochodzą misje tworzone przez graczy dla graczy (Od określonego poziomu masz dostęp do edytora). Po zdeterminowaniu by przebić system P2W w większość gier da się ugrać bez wydania ani złotówki. Preferuję granie w kilka osób bo wtedy masz dużo frajdy przy wspólnym chodzeniu na instancje/bossy etc. Edytowane 7 Lipca 2014 przez Shrapner44 Link to post Share on other sites
byzyl 86 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Hej z darmowych MMO jakie probowalem, nic nie przypadlo mi do gustu - niestety... Albo dziwni ludzie albo plac aby sie jakos wyposazyc. Skonczylem na WoWie,mozesz sprobowac na priwatnych serwerach aby sprawdzic czy warto. Zawsze jednak namiastka. Jednak global to zupelnie inna para kaloszy, skill, szczescie, poswiecony czas wszystko sie liczy. Platne to niestety, ale tansze w sumie na dwa miechy jak jedno wyjscie do baru, a frajdy co niemiara. Jak jeszcze trafi sie na fajna guildie to zabawa murowana. Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 W WoWa grałem 5 lat , do tego jeszcze GW2, które niedawno sprzedałem. Chyba pozostaje poczekać na EverQuest Next. Link to post Share on other sites
Nousagi 0 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jeśli lubisz pvp to polecam Eve online. Na pvp masz taką adrenaline że ręce same drżą. Gra na pierwszy rzut oka wydaje się trudna, ale jeśli wstąpisz do corpa który będzie Cię szkolił to szybko się połapiesz co i jak. Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Eve nie jest płatne? Link to post Share on other sites
Samzon 15 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Rift i Aion to jedyne MMORPG, które jakoś się trzymają i warto w nie zagrać w systemie F2P, osobiście poleciłbym ci wydanie tych 50 złotych (bo chyba gdzieś promocja jest) na Guild Wars 2 - sam przestałem w to grać, bo mnie zanudziło, no, ale czego oczekiwać po półtorarocznej grze. Z pewnością jak zbierzesz stałą grupę do gry to posiedzisz w niej więcej, zwłaszcza na trybach WvW. Jeszcze masz Vindictusa - grałem w niego jak była beta, miły slasher grupowy bazujący na zasadzie poczekalni na misje, nie ma otwartego świata, chyba, że coś się zmieniło w ciągu tych dwóch czy trzech lat. Ładnie wygląda i nie wiem jak z optymalizacją, możesz spróbować. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Samzon Link to post Share on other sites
dawid123l1 0 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ostatnio widziałem gdzieś na streamie grę ArcheAge wyglądała niesamowicie. Nie wiem co i jak może warto wygooglować. Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Wszystko zależy od twoich upodobań i od tego czy w danej grze znajdziesz sobie jakąś ekipę, z którą będziesz mógł grać a od siebie polecam Cabal Online, niby gierka stara, ale ciągle wprowadzają nowe epizody itp. Graczy też nie brakuje Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ajajaj juz tak sie nastawiłem na to Eve online ale aktualnie nie stać mnie na prepaidy:( Teraz trochę żałuje, że sprzedałem GW2 ale wbiłem 80lvl i nie wiedziałem co dalej, często przerywałem gre na kilka miesięcy i później wracałem i dalej się nudziłem. Link to post Share on other sites
Nousagi 0 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Eve płatne. Ale naprawde warto. Ja dla tej gry kupiłem dzisiaj kompa bo mnie tak wciągneła. Link to post Share on other sites
Vinion 20 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Grając dobrze w EVE jesteś w stanie nie wydać złotówki na gre, poświęcając jej tylko wystarczającą ilość czasu. Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Dostałem się na bete ArcheAge już jutro, dam znać jak to wygląda Po kilku h grania: Na początku zniechęciłem się trochę grafiką i mocnym podobieństwem menu do GW2, ale wiadomo, że grafika to nie wszystko. Mechanika gry jest sztuczna, do tego tragiczna optymalizacja sprawiły ze gra znikła już z mojego dysku Chyba czas pograć w jakieś RPG na singlu Ogólnie Archeage to kopia kopii które już były Edytowane 31 Lipca 2014 przez Kroju Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 World of Warcraft na priv serwerze możesz zagrać jak się spodoba to może nawet kupisz sobie i zagrasz na serwerach blizzarda a tam to już czysta zaje-istość. Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 tibia Link to post Share on other sites
Nero1993 9 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Guild Wars 2, jeśli byś był zainteresowany to nawet mam do sprzedania konto ponieważ nie mam już czasu na granie Link to post Share on other sites
pixweb 0 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Polecam powoli zyskujący popularność FireFall, który jest za darmo chociażby na steam. Świetna zabawa i spokojnie da się grać bez mikropłatności. W sam raz coś dla fanów takich gier jak Borderlands Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Pobrałem FireFall, gra mi się bardzo podoba ale pierwsza misja i 19 FPS?! to są jakieś żarty. 7970 ghz, i5 3570k, 16gb. Link to post Share on other sites
scorpion1236 19 Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Mogę polecić Newerwinter Online, która polską wersję językową oraz Star Wars The Old Republic. Nie napisałeś jaki gatunek mmo poszukujesz, fantasy, s-f czy jakiś łączony. Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Lineage 2, gra ma juz swoje lata, na niej wzorowany jest Aion. Co prawda jest dota itp. jednak nie potrzeba wydawac pieniedzy, aby cos osiagnac. Gra jest stworzona raczej do gry w grupie znajomych - jak to mmo. Bardzo rozbudowane systemy pvp, duzo wiecej frajdy dawaja serwery prywatne na starszych kronikach, gdzie nie liczy sie uzywanie dwoch skilli na krzyz, lecz robienie "kombosow" i odpowiednia taktyka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts