Degarus 1 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Link: http://www.morele.net/inventory/info/duOziW/ Tak jak w temacie co w tym pozmieniać? To nie dla mnie. Osobiście bym zmienił obudowę i płytę główną. Nie mówmy tutaj już o ilościach danych przedmiotów,a o nich samych. Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 To jakiś troll? Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą) Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Zastosowanie komputera: gry Maksymalna kwota jaką dysponujesz: - Których części potrzebujesz?: Buda Czy będziesz podkręcać sprzęt? Może w przyszłości Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Na razie jest to jakiś telewizor 42 cale bodajże - najprawdopodbniej będzie zmiana. Specjalne wymagania: - Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? - Własna propozycja zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/duOziW/ Inne: To nie troll. Brat kupuje kompa. Wywalając z tego pady,klawe,myszke,dźwiękówkę wychodzi blisko 6k? coś takiego plus minus. Po prostu ma być z i7,GTX780 i pasującymi do niego częsciami w podobnych cenach co tutaj (Plyta główna może być oczywiście drożna bo ta to jakieś gó**o - nie wiem nie znam się) On jest tępy i nie zna się na częściach w ogóle, ja nieco lepiej jednak nie za bardzo. Po prostu DUUUŻO o tym czytałem. Chcę mu podać mój wybór,jego wybór, wasz oraz jego lekko dopieszczony. Oczywiście bez cd-roomu, oprogramowania oraz osobnego chłodzenia - bo to innym razem Edytowane 7 Lipca 2014 przez Degarus Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 On jest tępy i nie zna się na częściach w ogóle, ja nieco lepiej jednak nie za bardzo. Po prostu DUUUŻO o tym czytałem. Chcę mu podać mój wybór,jego wybór, wasz oraz jego lekko dopieszczony. ...więc niech nie wciska na siłę i7, bo to strata kasy. Płyta rzeczywiście jest za słaba do OC i trzeba ją zmienić, ale najpierw pogadajmy o tym i7... Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Strata kasy jak strata. Chce i tyle. Co mam zrobić skoro się z nim dogadać nie mogłem? Myśli że to co droższe znaczy lepsze Akurat i7 ma być i kropka. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 No to niech zmieni chociaż tego mobasa na Asrock Z97 Extreme 4. Po co mu dwa te dwa SSD ? Niech kupi może jeden 250 GB / 512 GB z zaoszczędzoną kasę niech dołoży do GTX 780 TI Cytuj Link to post Share on other sites
JCown 40 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 wiec wytlumacz bratu ze i7 do gier jest zbedne, a jezeli twierdzi ze jest konieczne i7 mu do gier to niech sobie sklada komputer samodzielnie... Zamiast i7 bierz i5 4690k, za roznice dokup sobie porzadny cooler do CPU (BQ Dark Rock 3 wraz z pasta termoprzewodzaca, MX-2 lub Gelid GC Extreme) albo porzadna plyte jezeli coolera nie chcesz, no ale ta plyta Ci sie nie przyda poki coolera nie zakupisz bo podkrecanie na chlodzeniu boxowym jest awykonalne. W ten sposob otrzymujesz zestaw wydajniejszy Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Nie ma konkretnej ceny kompa. Ma być normalny GTX 780 + przekonałem go co do i5 . No i płyta nie z AsRocka. @Czyli po prostu skoro jest GTX780 i i5/i7 to po prostu części mają nie być z NASA,a pasujące itd... Zresztą sami wiecie do jakiej ceny wychodzi dobry sprzęt z 780,a kiedy już warto dodać TI itp.... @Coś takiego?: http://www.morele.net/inventory/info/UeCe/ Edytowane 7 Lipca 2014 przez Degarus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts