Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Mam bardzo poważny problem. Mianowicie wczoraj siedziałem sobie na kompie, miałem włączone FL Studio oraz Operę. Podłączyłem telefon poprzez kabel USB i zdziwiło mnie, że nie wyskoczył komunikat o nowym sprzęcie. Chciałem wejść w Mój komputer więc zminimalizowałem Fl Studio i Operę, patrzę a na pulpicie jest tylko kosz, wszystkie ikony zniknęły. Po chwili wyskoczył komunikat że komputer napotkał nieznany problem i nie zdążyłem przeczytać co dalej, gdyż komputer się wyłączył. Gdy go chciałem włączyć to dioda od działania komputera się świeciła, ale nic się nie pojawiało na monitorze. Po chwili komputer się zresetował i dalej nic. Dzisiaj go podłączyłem do telewizora, gdyż myślałem, że to wina monitora. Po pierwszym zresetowaniu komputer się włączył, więc przepiąłem go do monitora i także się włączył. Gdy chciałem go włączyć przed chwilą to się nie włączył, więc znowu go przepiąłem do telewizora. Po chyba 5 resetach się włączył, więc teraz piszę tego posta.  

Bardzo proszę o pomoc co mogło się stać. Myślałem, że to dysk, ale dysk ma dopiero 2 miesiące. Dodam, że system to Windows 8 64 bit. Pilnie potrzebuję pomocy!!!

procesor- Intel Core i5 2500k

karta- MSI Radeon Hd7850

płyta- MSI b75a-g43

zasilacz- Chieftec 600W

chłodzenie CPU- Fortis 2 XE1226

dysk- Seagate 1TB

Jeszcze raz proszę o pomoc i dziękuję.

Dysk nie robił by takiego problemu, że nie byłoby obrazu. Może resetnij BIOS do domyślnych ustawień. Chyba że pada ci płyta główna albo procesor, jak u mnie (też 2500K - zrestartowałem go i już potem nigdy się już nie włączył ponownie).

Wyjąłem Radeona i podłączyłem pod integrę, a problem nie zniknął. Komputer się włącza, ale trzeba na to długo czekać. Jakieś pomysły co dalej? Dodam że Fera 2 XE1226 została założona jakiś tydzień temu. 

Myślę że powinieneś zacząć od przetestowania pamięci ram programem memtest