MrRedoDomi 0 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam! Mam bardzo poważny problem. Mianowicie wczoraj siedziałem sobie na kompie, miałem włączone FL Studio oraz Operę. Podłączyłem telefon poprzez kabel USB i zdziwiło mnie, że nie wyskoczył komunikat o nowym sprzęcie. Chciałem wejść w Mój komputer więc zminimalizowałem Fl Studio i Operę, patrzę a na pulpicie jest tylko kosz, wszystkie ikony zniknęły. Po chwili wyskoczył komunikat że komputer napotkał nieznany problem i nie zdążyłem przeczytać co dalej, gdyż komputer się wyłączył. Gdy go chciałem włączyć to dioda od działania komputera się świeciła, ale nic się nie pojawiało na monitorze. Po chwili komputer się zresetował i dalej nic. Dzisiaj go podłączyłem do telewizora, gdyż myślałem, że to wina monitora. Po pierwszym zresetowaniu komputer się włączył, więc przepiąłem go do monitora i także się włączył. Gdy chciałem go włączyć przed chwilą to się nie włączył, więc znowu go przepiąłem do telewizora. Po chyba 5 resetach się włączył, więc teraz piszę tego posta. Bardzo proszę o pomoc co mogło się stać. Myślałem, że to dysk, ale dysk ma dopiero 2 miesiące. Dodam, że system to Windows 8 64 bit. Pilnie potrzebuję pomocy!!! procesor- Intel Core i5 2500k karta- MSI Radeon Hd7850 płyta- MSI b75a-g43 zasilacz- Chieftec 600W chłodzenie CPU- Fortis 2 XE1226 dysk- Seagate 1TB Jeszcze raz proszę o pomoc i dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Dysk nie robił by takiego problemu, że nie byłoby obrazu. Może resetnij BIOS do domyślnych ustawień. Chyba że pada ci płyta główna albo procesor, jak u mnie (też 2500K - zrestartowałem go i już potem nigdy się już nie włączył ponownie). Cytuj Link to post Share on other sites
MrRedoDomi 0 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 PŁYTA TAKŻE MA DOPIERO 2 MIESIĄCE, PROCESOR NATOMIAST JEST STARSZY, ALE CIĄGLE NA GWARANCJI. TYLKO U MNIE JEST TEN PROBLEM, ŻENIE POJAWIA SIĘ NAWET EKRAN STARTOWY PŁYTY GŁÓWNEJ. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Sprawdź na jednej kości pamięci RAM, czy będzie tak samo. Podociskaj wszystkie wtyczki, złącza, spróbuj też wyjąć radeona i podłączyć monitor pod integre, aby wykluczyć ewentualną usterke radeona. Cytuj Link to post Share on other sites
MrRedoDomi 0 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 A czy mogę włączyć BIOS bez konieczności wyłączenia komputera i uruchomienia go jeszcze raz? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 BIOS można włączyć tylko przy włączaniu komputera lub w trakcie restartowania. Cytuj Link to post Share on other sites
MrRedoDomi 0 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 no to może być z tym problem. Będę musiał siedzieć i czekać aż się włączy. Wielkie Ci dzięki za pomoc. Spróbuję to wszystko zrobić i napiszę czy pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
janek2433 12 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Być może to awaria procesora/plyty bo zdziwiło mnie to, że te ikonki z pulpitu tak nagle zniknęły. Pozdrawiam, Janek. Cytuj Link to post Share on other sites
MrRedoDomi 0 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Wyjąłem Radeona i podłączyłem pod integrę, a problem nie zniknął. Komputer się włącza, ale trzeba na to długo czekać. Jakieś pomysły co dalej? Dodam że Fera 2 XE1226 została założona jakiś tydzień temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafał24 1 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Wyjąłem Radeona i podłączyłem pod integrę, a problem nie zniknął. Komputer się włącza, ale trzeba na to długo czekać. Jakieś pomysły co dalej? Dodam że Fera 2 XE1226 została założona jakiś tydzień temu. Myślę że powinieneś zacząć od przetestowania pamięci ram programem memtest Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts