Krystian Sebastian Suszyński 0 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam wszystkich.Dwa dni temu kupiłem ratalnie dwa dyski, jeden ssd 240GB, drugi jak mi sie wydawało normalny dysk o pojemności 3TB. (WD RED)Jak sie okazalo dziś ten drugi to dysk sieciowy i mimo dużego doświadczenia z elektroniką nie ogarniam tego, a google też nie wiele pomaga.Dysku nie moge zwrócić/wymienić, bo został zakupiony ratalnie. Czy ktoś może mi pomóc jak go używać? Zaznaczam, że nie mam najmniejszej potrzeby używać go jako sieciowy. Chcę po prostu normalny dysk.Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
tofix 65 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) spokojnie i bez paniki WD RED to standardowy dysk 3,5'' z interfejsem SATA 3. Seria RED opisywana jest jako seria do obudów NAS - maja parę rozwiązań, które powodują że wykazują niską awaryjność przy pracy 24/7... ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby pracował w komputerze - dysk to dysk Sam dysk RED nie jest dyskiem sieciowym, a jedynie modelem przeznaczonym do pracy w obudowach sieciowych (NASach). Edytowane 6 Lipca 2014 przez tofix 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Sebastian Suszyński 0 Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) Dzieki za odpowiedz. Jak go podlaczylem to wyswietla mi sie w WIN 8.1 jako takie coś i nie mam zielonego pojecia ile miejsca jest i o co chodzi.https://imageshack.com/i/ndort0p Edytowane 6 Lipca 2014 przez Krystian Sebastian Suszyński Cytuj Link to post Share on other sites
tofix 65 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 ale o co chodzi? główny dekoder? nie sądzę żeby miał coś wspólnego z nowym dyskiem.... jakiś dokładniejszy opis problemu? nowy dysk pewnie nie ma założonej partycji = zarządzenie komputerem -> zarządzanie dyskami -> (ewentualnie) inicjalizacja dysku -> utworzenie nowej partycji Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts