Skocz do zawartości

LG L9 II Android Kit Kat.

Recommended Posts

Witam. Zakupiłem kilka dni temu ten telefon w sieci Play. Niestety Play nie udostępnia aktualizacji Androida do wersji 4.4.2. Chciałbym zainstalować ten system na moim telefonie, lecz czy stracę wtedy aplikacje z Playa i czy nadal będę miał nakładkę od LG? No i oczywiście jak to zrobić?

Nie instalj kitkata to ten syfiasty system blokuje możliwosc "modyfikacji" tresci na kartach SD. Nie mozna nic usuwac ani kopiowac Apka aparatu np moze zapisac fotke ale ty sam przeniesc z poziomu telefonu ani skasowac nie mozesz nic. .....

System wcale szybciej nie chodzi tylko z zauwazalnych rzeczy jest funkcja knock up.

Edytowane przez Synergia

Synergia dosyć dziwne jest to o czym mówisz, bo u mnie nic takiego się nie dzieje, mogę normalnie zarządzać plikami w telefonie, a możliwość modyfikacji treści na karcie SD rzeczywiście blokuje, ale tylko aplikacją i to tylko poza ich oryginalnym folderem (co na początku było problemem, ale teraz chyba wszyscy deweloperzy używają głównego folderu), natomiast nie blokuje go użytkownikowi (chyba, że jestem jakiś wyjątkowy). A jak dla mnie funkcja knock up nie jest niestety ciekawa, gdyż jest albo wielce niepowtarzalna albo korzysta z czujnika ruchu (co bardziej podejrzewam, bo jestem w stanie go wybudzić potrząsając lekko telefon bez dotykania digitizera) zamiast ekranu przez co trzeba mocniej uderzać w telefon jeśli leży na twardej powierzchni oraz czasem włączający się telefon w kieszeni.

E: Co do szybkości, to nie mogę się wypowiedzieć, bo praktycznie od razu po kupnie zaktualizowałem.

Do Autora: System powinieneś móc zaktualizować (jeśli się zdecydujesz na to) przez aplikację "Centrum aktualizacji".

Edytowane przez bar1004

W tym rzecz, że nie mogę, ponieważ Play nie udostępnił aktualizacji i chciałbym to zrobić sam, ale nie wiem jak. Jeżeli nie stracę nakładki LG tylko aplikacje Playa to mogę śmiało system zaktualizować. A czy stracę wtedy gwarancję?

Synergia dosyć dziwne jest to o czym mówisz, bo u mnie nic takiego się nie dzieje, mogę normalnie zarządzać plikami w telefonie, a możliwość modyfikacji treści na karcie SD rzeczywiście blokuje, ale tylko aplikacją i to tylko poza ich oryginalnym folderem (co na początku było problemem, ale teraz chyba wszyscy deweloperzy używają głównego folderu), natomiast nie blokuje go użytkownikowi (chyba, że jestem jakiś wyjątkowy).

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli bo dziwnie to opisałeś

Jaużywajac quick pica czy menedżera plików nie mogę nic przenieść ani usunąć z SD - brak dostepu

Musze podłączyć telefon do kompa i z poziomu windowsa robić porządki...

Quick Pic rzeczywiście może nie mieć zezwoleń, tak samo jak instalowany przez LG Polaris Viewer, ale powinien mieć zezwolenia do swojego folderu (tylko trzeba przenieść apkę na kartę SD). Ale już menedżer plików powinien mieć dostęp do wszystkich plików (i tak jest u mnie), chyba że nie korzystasz z oryginalnego (mnie on wystarcza). Z jednej strony rozumiem taką politykę google'a, bo pozwala to zabezpieczyć pliki przed złośliwym oprogramowaniem, ale myślę że powinna być możliwość wyłączenia tego bez rootowania telefonu.

Quick Pic rzeczywiście może nie mieć zezwoleń, tak samo jak instalowany przez LG Polaris Viewer, ale powinien mieć zezwolenia do swojego folderu (tylko trzeba przenieść apkę na kartę SD). Ale już menedżer plików powinien mieć dostęp do wszystkich plików (i tak jest u mnie), chyba że nie korzystasz z oryginalnego (mnie on wystarcza). Z jednej strony rozumiem taką politykę google'a, bo pozwala to zabezpieczyć pliki przed złośliwym oprogramowaniem, ale myślę że powinna być możliwość wyłączenia tego bez rootowania telefonu.

Oryginalny jest totalnie niefunkcjonalny...... Polaris viewer tez jest marny takze go nei uzywam :/

Dzięki za tipa, że można cokolwiek wywalać z poziomu menedżera firmowego.