sevku22 15 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam Zakupiłem Karte ASUS GeForce GTX780Ti DirectCu II OC ale niestey nie pokoji mnie temperatura karty. Karta podczas gry Watch Dogs albo Batman osiaga max 83 stopni przy wentylatorze na auto. Czy tak ma być, czy jednak zbyt za dużo? Ma ktoś może podobną grafike i jakie temperatury? Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Troszke wysoka ale nie ms sie czym martwic. Mozesz ewentualnie podkrecic szybkosc wentyli. Czyszcisz podzespoly? Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Troszke jest tam kurzu:) Ale nie jest żle. Martwie się troszke temperaturami. Karte kupiłem niecały miesiąc temu, na początku miewała max 80C stopni w grach więc nie zakładałem tematu bo w testach widze,że podobnie wychodzi. Ale dziś odpaliłem WATCH DOGS i patrze 83C. Póżniej Batmana i też 83C. Zapewne przez zwiększenie temperatury w domu. Ale ostatnio też sterowniki zmieniałem z 331.82 na te najnowsze 337.88 . Ale to napewno nie wina sterowników? I właśnie te 83C już troszke mnie zaniepokoiło i stąd moje pytanie, czy to faktycznie nie za dużo jest?! Wiatrak jest na auto, nie zwiększałem go. Edytowane 4 Lipca 2014 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jaką posiadasz obudowę bo może jest za słabo wentylowana? Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jest lato, i najmniejsza zmiana temperatury wzwyż powoduje większe temperatury podzespołów... Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Troszkę tego kurzu to znaczy ile?,wyciąg kartę i dobrze ją wyczyść,czyszczę komputer średnio co 1-1,5 miesiąca,po dokładnym wyczyszczeniu karty temperatury potrafił spaść nawet o 10 stopni,w gorące dni ściągałem boczne panele obudowy,teraz powierciłem na bokach otwory,zrobiłem taką siateczkę w newralgicznych punktach jak przy wentylatorach,przeciąg w budzie taki że boje się czy procesora nie wywieje . Cytuj Link to post Share on other sites
5891michal 14 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Rożnica temperatury w pokoju przekłada się na temperaturę wewnątrz obudowy. W lecie temp idą w górę, to normalne. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Tak jest mapa wentylatora ustawiona i tyle . Jak nie zbija zegarów to ok Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Kurcze, myślałem nad zmianą obudowy. Czy będzie sens zmienić, czy to coś pomoże? Myslałem nad tą, co wy na to? http://www.morele.net/obudowa-corsair-obsidian-series-750d-cc-9011035-ww-608511/ Corsair Obsidian Series 750D A moja obecna to: http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2709 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts