Skocz do zawartości

R9 270 Gigabyte vs Sapphire

Recommended Posts

Z r9 270 kup wersję od msi z chłodzeniem TF IV http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

Karta tej firmy jest dobrze wykonana, wydajne i ciche chłodzenie do tego 3 lata gw, w dodatku bardzo ładnie wygląda :D

Jeśli koniecznie chcesz gigabyte lub sapphire wybrałbym gigabyte, sapphire r9 270 ponoć bardzo głośne.

Edytowane przez neo88
Gość Niuniek7

mam Gigabyte temp max to 64'C 3 wiatraki robia swoje :) moim zdaniem ma najlepsze chłodzenie.

Hmm a 3 wiatraków to nie ma czasem 270x?

sorka faktycznie to w takim razie bierz ASUS'a

To ty nie wiesz co masz a sie wypowiadasz że najlepsze .Błachachacha.

Najlpesze wrazenie robi MSI R9 270 . Kosztuje nowa ok 620zł , ma 3 lata gw ma dobre chłodzenie ,na pewno najcichsza ze wszystkich i dobre oc nawet na 1150mhz

To ty nie wiesz co masz a sie wypowiadasz że najlepsze .Błachachacha.

Najlpesze wrazenie robi MSI R9 270 . Kosztuje nowa ok 620zł , ma 3 lata gw ma dobre chłodzenie ,na pewno najcichsza ze wszystkich i dobre oc nawet na 1150mhz

Nie znasz się a się wypowiadasz "Błachachacha"... Najlepsze OC od producenta? Pierwszy raz o tym słyszę. To zawsze zależy od tego, jaką masz SZTUKĘ.

Gość Niuniek7
Najlepsze OC od producenta?

oprócz ciebie nikt to mnie napisał . R9 270 sapphire ma gorsza sekcje zasilnia dlatego ma gorszy oc statystycznie od R9 270msi .Testy znajdziesz na sieci a także od użytkowników . U MSI 1100mhz + na rdzeniu to żaden wyczyn i robi praktycznie każda a ile R9 270 sapphire widziałes ?

Edytowane przez Niuniek7

oprócz ciebie nikt to mnie napisał . R9 270 sapphire ma gorsza sekcje zasilnia dlatego ma gorszy oc statystycznie od R9 270msi .Testy znajdziesz na sieci a także od użytkowników . U MSI 1100mhz + na rdzeniu to żaden wyczyn i robi praktycznie każda a ile R9 270 sapphire widziałes ?

Wszystko fajnie, ale i tak każdy egzemplarz zniesie inaczej OC wiec nie gadaj, że jeden zrobi tyle, a drugi tyle...

Rozumiem ze jak autor nie da rady pod kręcić karty do 1100 to zwracasz mu pieniądze? Widzę ze jesteś tego pewien.
Invar, nie tylko od tego. Niektóre droższe serie mają wyselekcjonowane rdzenie, żeby było lepsze oc.
Tak są specjalne droższe wersje typu Hawk ,toxic itd. Tylko mam nadzieje ze nikt tutaj nie myśli o zwykłym gaming?