Skocz do zawartości

Najlepsza karta graficzna do gier na rynku

Recommended Posts

I też jednego nie rozumiem... to na każdym monitorze o tej samej rozdzielczości jest mniej/więcej klatek na sekundę? I dlatego sprawdzałeś na trzech różnych monitorach 4k, czy na każdym z osobna karta jest równie wydajna? :co:

EDIT: Ach, Autor troll...

Edytowane przez Karol1701

I też jednego nie rozumiem... to na każdym monitorze o tej samej rozdzielczości jest mniej/więcej klatek na sekundę? I dlatego sprawdzałeś na trzech różnych monitorach 4k, czy na każdym z osobna karta jest równie wydajna? :co:

EDIT: Ach, Autor troll...

Nie kolego sprawdzałem dlatego żeby sprawdzić kompatybilność działania karty z danym monitorem bo nie wiem czy wiesz ale czasami zdarzają sie sztuki że po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu jak już bedziesz kupował swoją taką karte i bedziesz miał dokładne informacje na czym sie skupić podczas okresu testowania towaru to możemy pogadać.A trolla szukaj w odbiciu lustra.

:roll:  Co tak drogo? Wersja od Sapphire jest na Agito.pl za "zaledwie" 6012zł: http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-r9-295x2-8gb-ddr5-pci-e-box-84-987010.html?attr=246-1610

W jakim sklepie kupiłeś tę kartę?

http://jello.pl/p/2096/794232/asus-radeon-r9-295x2-8192-mb-ddr5-dp-hdmi-karty-ati-pcie-karty-graficzne-komputery.html?gclid=CJuhpLOp3r8CFbDKtAod7iYAjQ

Karta zamówiona została tutaj ponieważ nigdzie indziej nie było możliwosci zakupu r9 295x2 od firmy Asus.

Edytowane przez Weyland

po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu

I do sprawdzenia, czy karta działa potrzeba 3 monitorów ? Cholera, swoją testowałem jedynie z jednym i mimo, że nie było problemów to mogę żyć w całkowitej niewiedzy mając padnięte GPU :rotfl: 

• Popieram 3

I do sprawdzenia, czy karta działa potrzeba 3 monitorów ? Cholera, swoją testowałem jedynie z jednym i mimo, że nie było problemów to mogę żyć w całkowitej niewiedzy mając padnięte GPU :rotfl:

oczywisice ze nie potrzeba ale nic nie stało mi na przeszkodzie sprawdzenia skoro mam taką możliwość wole żeby wrazie czego sprzęt mi działał wszędzie a nie tylko na jednym monitorze wieć naprawde nie rozumiem czepiania sie mnie o to.

testowałem karte na:

1.LG 34UM95 LED AH-IPS UHD pomijając dwa kolejne tej samej firmy i o tej samej specyfikacji

2.Dell P2815Q LED Ultra HD

3.Samsung LS27B970DS aktualnie na tym działa karta.

Edytowane przez Weyland

Hmm...Jest jakaś różnica między Radeonem od Asusa a od Sapphire?Aaa...Widzę.Chłodzenie jest bodajże inne.Ale standardowy Radeon jest wręcz chłodny bez OC w porównaniu do kart Nvidii.Na twoim miejscu wolałbym zaoszczędzić to 700 zł,ale tobą nie jestem i przecież nie będę Ci mówił co masz robić :)

PS:To udowadnia,że Titan Z jednak jest ponad 2x droższy od Radeona,bo to jest wersja niestandardowa innego producenta i jest droższa :)

Edytowane przez Stasiek_Zabojca

Hmm...Jest jakaś różnica między Radeonem od Asusa a od Sapphire?Aaa...Widzę.Chłodzenie jest bodajże inne.Ale standardowy Radeon jest wręcz chłodny bez OC w porównaniu do kart Nvidii.Na twoim miejscu wolałbym zaoszczędzić to 700 zł,ale tobą nie jestem i przecież nie będę Ci mówił co masz robić :)

PS:To udowadnia,że Titan Z jednak jest ponad 2x droższy od Radeona,bo to jest wersja niestandardowa innego producenta i jest droższa :)

oczywiscie że titan Z jest droższy 2x przecież absolutnie sie z tym zgadzam w każdym komentarzu,pozatym Tytan Z bardzo dobrze sprawuje sie w stacji roboczej i mysle ze na długie lata do gier nigdy bym czegos takiego nie kupił.

Edytowane przez Weyland

Nie kolego sprawdzałem dlatego żeby sprawdzić kompatybilność działania karty z danym monitorem bo nie wiem czy wiesz ale czasami zdarzają sie sztuki że po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu jak już bedziesz kupował swoją taką karte i bedziesz miał dokładne informacje na czym sie skupić podczas okresu testowania towaru to możemy pogadać.A trolla szukaj w odbiciu lustra.

Czyli...                    nie... nawet nie chce mi się wymyślać... :P

Co Ty gadasz w ogóle? Jak karta może "nie być kompatybilna z monitorem"?!

Nie będę kupował "swojej takiej karty", gdyż nie mam pieniędzy. Ot proste, cała prawda. Ale nawet gdybym miał, to z pewnością nie będę testował na trzech różnych monitorach, czy aby karta jest kompatybilna z monitorem... Hello, hi, hello... I'm not a moron.

A co do trola - w innym Twoim temacie Moderator napisał, że jest to multikonto, więc....

• Popieram 1