Stasiek_Zabojca 29 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Asus R9 295x2 - 6800zł Co tak drogo? Wersja od Sapphire jest na Agito.pl za "zaledwie" 6012zł: http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-r9-295x2-8gb-ddr5-pci-e-box-84-987010.html?attr=246-1610 W jakim sklepie kupiłeś tę kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) I też jednego nie rozumiem... to na każdym monitorze o tej samej rozdzielczości jest mniej/więcej klatek na sekundę? I dlatego sprawdzałeś na trzech różnych monitorach 4k, czy na każdym z osobna karta jest równie wydajna? EDIT: Ach, Autor troll... Edytowane 24 Lipca 2014 przez Karol1701 Cytuj Link to post Share on other sites
Weyland 5 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) I też jednego nie rozumiem... to na każdym monitorze o tej samej rozdzielczości jest mniej/więcej klatek na sekundę? I dlatego sprawdzałeś na trzech różnych monitorach 4k, czy na każdym z osobna karta jest równie wydajna? EDIT: Ach, Autor troll... Nie kolego sprawdzałem dlatego żeby sprawdzić kompatybilność działania karty z danym monitorem bo nie wiem czy wiesz ale czasami zdarzają sie sztuki że po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu jak już bedziesz kupował swoją taką karte i bedziesz miał dokładne informacje na czym sie skupić podczas okresu testowania towaru to możemy pogadać.A trolla szukaj w odbiciu lustra. Co tak drogo? Wersja od Sapphire jest na Agito.pl za "zaledwie" 6012zł: http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-r9-295x2-8gb-ddr5-pci-e-box-84-987010.html?attr=246-1610 W jakim sklepie kupiłeś tę kartę? http://jello.pl/p/2096/794232/asus-radeon-r9-295x2-8192-mb-ddr5-dp-hdmi-karty-ati-pcie-karty-graficzne-komputery.html?gclid=CJuhpLOp3r8CFbDKtAod7iYAjQ Karta zamówiona została tutaj ponieważ nigdzie indziej nie było możliwosci zakupu r9 295x2 od firmy Asus. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Weyland Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu I do sprawdzenia, czy karta działa potrzeba 3 monitorów ? Cholera, swoją testowałem jedynie z jednym i mimo, że nie było problemów to mogę żyć w całkowitej niewiedzy mając padnięte GPU 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Weyland 5 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) I do sprawdzenia, czy karta działa potrzeba 3 monitorów ? Cholera, swoją testowałem jedynie z jednym i mimo, że nie było problemów to mogę żyć w całkowitej niewiedzy mając padnięte GPU oczywisice ze nie potrzeba ale nic nie stało mi na przeszkodzie sprawdzenia skoro mam taką możliwość wole żeby wrazie czego sprzęt mi działał wszędzie a nie tylko na jednym monitorze wieć naprawde nie rozumiem czepiania sie mnie o to. testowałem karte na: 1.LG 34UM95 LED AH-IPS UHD pomijając dwa kolejne tej samej firmy i o tej samej specyfikacji 2.Dell P2815Q LED Ultra HD 3.Samsung LS27B970DS aktualnie na tym działa karta. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Weyland Cytuj Link to post Share on other sites
Stasiek_Zabojca 29 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Hmm...Jest jakaś różnica między Radeonem od Asusa a od Sapphire?Aaa...Widzę.Chłodzenie jest bodajże inne.Ale standardowy Radeon jest wręcz chłodny bez OC w porównaniu do kart Nvidii.Na twoim miejscu wolałbym zaoszczędzić to 700 zł,ale tobą nie jestem i przecież nie będę Ci mówił co masz robić PS:To udowadnia,że Titan Z jednak jest ponad 2x droższy od Radeona,bo to jest wersja niestandardowa innego producenta i jest droższa Edytowane 24 Lipca 2014 przez Stasiek_Zabojca Cytuj Link to post Share on other sites
Weyland 5 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Hmm...Jest jakaś różnica między Radeonem od Asusa a od Sapphire?Aaa...Widzę.Chłodzenie jest bodajże inne.Ale standardowy Radeon jest wręcz chłodny bez OC w porównaniu do kart Nvidii.Na twoim miejscu wolałbym zaoszczędzić to 700 zł,ale tobą nie jestem i przecież nie będę Ci mówił co masz robić PS:To udowadnia,że Titan Z jednak jest ponad 2x droższy od Radeona,bo to jest wersja niestandardowa innego producenta i jest droższa oczywiscie że titan Z jest droższy 2x przecież absolutnie sie z tym zgadzam w każdym komentarzu,pozatym Tytan Z bardzo dobrze sprawuje sie w stacji roboczej i mysle ze na długie lata do gier nigdy bym czegos takiego nie kupił. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Weyland Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie kolego sprawdzałem dlatego żeby sprawdzić kompatybilność działania karty z danym monitorem bo nie wiem czy wiesz ale czasami zdarzają sie sztuki że po przyłączeniu monitora zamiast obrazu mamy czarny ekran i migotanie obrazu jak już bedziesz kupował swoją taką karte i bedziesz miał dokładne informacje na czym sie skupić podczas okresu testowania towaru to możemy pogadać.A trolla szukaj w odbiciu lustra. Czyli... nie... nawet nie chce mi się wymyślać... Co Ty gadasz w ogóle? Jak karta może "nie być kompatybilna z monitorem"?! Nie będę kupował "swojej takiej karty", gdyż nie mam pieniędzy. Ot proste, cała prawda. Ale nawet gdybym miał, to z pewnością nie będę testował na trzech różnych monitorach, czy aby karta jest kompatybilna z monitorem... Hello, hi, hello... I'm not a moron. A co do trola - w innym Twoim temacie Moderator napisał, że jest to multikonto, więc.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts