multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Napewno? Bo w Advance pisze o Voltach a tu pisze o napięciuTak ty ruszasz tylko w "CPU Voltage", gdybyś widział ile tego mam ja . Postaraj się sprężyć bo musze wyjść za jakieś 20min. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No i jak Arcziy ?! udało sie z tym napięciem . Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dopiero przed chwilą zmieniłem bo mnie nie było Ale działa i na 3,2 Ghz i 1,3V jest super stabilny a była to granica i czasami w crysisie mnie wywalało :? Myślę żeby teraz zwiększyć FSB. Uważasz że zwiększenie FSB wpłynie na wydajność w większym stopniu? Aha i dzięki za pomoc sam to bym chyba zmienił to drugie Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ciesze sie że jest lepiej, jeżeli jest stabilnie to popchnij FSB (masz dopiero 1.3V w razie co jeszcze można podnieść). Powiedz mi tylko czym sprawdzasz napięcia w okienkach (CPU-Z kłamie jak mówiłeś). No a z tym FSB to małymi skokami oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Asus Probe II pokazuje mi 1,28V a CPU-Z 1,256V Co do temperatur to mam max 53C w stresie a w spoczynku około 28-32 Mam teraz na 10x320 To ile dawać? Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Gdzieś w czerwcu będe Miał Zalman Reserator 2 z dodatkową chłodnicą :geek: Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Mam teraz na 10x320 To ile dawać?Wiem że to upierdliwe ale dokładaj po 5~10 i testy. Tak woda to dobra sprawa i więcej zabawy . Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 OK a testy moge robić Orthosem BETA? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 OK a testy moge robić Orthosem BETA?Myśle że tak, jak będziesz miał wątpliwości zawsze można coś ściągnąć z neta. I staraj sie kręcić bez podnoszenia napięcia chyba że będzie miał wyrażne opory to mu daj 1.35V~1.37V max, jak już będziesz miał WC to wtedy co innego . Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 no wiadomo Proca dopiero będe zmieniał jak wyjdzie ten 6-cio rdzeniowiec 32nm od intela a na razie to ten mój quadzik na pożądnym OC jest w 100% wystarczający Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 6-cio rdzeniowiec 32nm od intelaJa już sie ślinie jak dziecko do lizaka . WC już będzie normalnie Panie Raj . Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja już sie ślinie jak dziecko do lizaka . Hehe ja też A ty czym testujesz stabilność? Bo ja jak robiłem 2 testy w orthosie na 3,2 Ghz 1 trwał 2h a drugi 1h 20min to potem jak odpaliłem crysisa i pograłem z 10 minut to zwis A orthos pokazywał że wszystko ok :? Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Nie no dopiero zwiększyłem napięcie na 1,3V a tu jak już daje na 3,3Ghz to wywala mi błąd w Orthosie Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Daj mu 1.35V i zobacz jak sie zachowa i tak do 1.37V. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ok a powiesz czym testujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Taka Ciekawostka Płyty Asusa mają taką fajną funkcję mam na myśli CPR mianowicie ten bajer jest o tyle ciekawy ze jak przesadzisz z OC(lub innymi ustawieniami) i nie pości POST nie musisz szukać zworki czyszczenia cmos czy baterii sys. wystarczy chwilę poczekać albo wcisnąć przycisk zasilania na obudowie i pecet uruchomi się ponownie ze starymi ustawieniami lecz bios będzie widział nowe by wiedzieć gdzie się skończyło wiem bo czasami sam z niej korzystam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts