Skocz do zawartości

Jaki jest najlepszy Antyvirus ?

Recommended Posts

Witam serdecznie , Panowie potrzebuje najlepszego antyvirusa jaki jest obecnie na rynku , obojętne jaka wersja czy płatna czy bez płatna :) Nie zależy mi też na szybkości działania , skanowania itp. Po prostu ma być najlepszy w wykrywaniu virusów :) Obecnie używam G-Data , z jakiegos tam rankingu wyczytałem że jest najlepszy jesli chodzi o wykrywalność , prawda to ?

• 2 tygodnie później...

Spora część społeczeństwa uważa, że wystarczy kupić tylko jakieś płatne rozwiązanie antywirusowe i jest się 100% bezpiecznym w cyfrowym świecie. Otóż nie! Bezpieczeństwo jest podróżą a nie gotowym produktem, który rozwiązuje wszystkie cyfrowe problemy raz na zawsze. Bezpieczeństwo to podróż, którą każdy prędzej czy później będzie musiał odbyć. W cyfrowym bezpieczeństwie na pierwszym miejscu powinien być zawsze zdrowy rozsądek! Dopiero potem oprogramowanie antywirusowe. Czy posiadając zdrowy rozsądek, warto jeszcze inwestować w płatne rozwiązania antywirusowe, które i tak nie chronią w 100%? Kupicie program antywirusowy, który z czasem Was rozczaruje, bo nie takiego poziomu ochrony spodziewaliście się. Przy zdrowym rozsądku w zupełności wystarczy Wam darmowe rozwiązanie. Osobiście wszystkim polecam Avasta, bo jest darmowy i przy zdrowym rozsądku wystarczający. Wiele osób, czytając ten wpis, zacznie krytykować, wyśmiewać się, kpić, szyderczo uśmiechać się, ale prawda jest taka, że są to osoby, które nigdy nie miały Avasta na swoim komputerze, miały go tylko przez chwilę ( i go nie przetestowały ), albo usłyszawszy „ negatywną „ opinię o Avaście - od kogoś, nie zaryzykowały i go nie zainstalowały. Sam używam Avasta od wielu, wielu lat i mój komputer jest wolny od cyfrowych zagrożeń. Wszystkim osobom szczerze polecam najnowszą odsłonę Avasta, a kto mi nie wierzy - proszę przetestować http://www.avast.com/get/fvYJsr8L

Wybacz ale to co napisałeś o Avaście to kompletne bzdury :) Testowałem Avast vs G-Data w tych samych warunkach tzn. Komputer po formacie , zainstalowany z płyty AVAST dopiero wtedy podłączyłem internet i przez 2 dni chodziłem po tych samych stronach Facebook , dobreprogramy , becnhmark , torrentday , google , chomikuj itp. nie żadne strony XXX i co ? AVAST nic nie wykrył , skanowałem 3 razy dziennie rano , w południe i wieczorem - ZERO Wirusów :) Tą samą czynność przeprowadziłem z G-Data i wykryło 92 Wirusy i pare razy zablokowało strony na które chciałem wejść ...Więc dla mnie AVAST to badziew a używałem go z 2 lata - niestety aż 2 lata ...

Widać, że wiele osób nie potrafi polecić innym bardzo dobrego ( skutecznego i wydajnego ) programu antywirusowego. Polecacie albo darmowe programy, które w ogóle nie chronią ( dają złudne poczucie ochrony ), albo płatne ( popularne rozwiązania ), które tylko rzucają kasą, aby być jak najwyżej w rankingach " niezależnych " laboratoriów np. AV-Comparatives. Chcecie naprawdę porządnego, skutecznego antywirusa?? Proszę bardzo: Emsisoft Anti-Malware. Pomyślicie sobie: " A co on takiego wyjątkowego posiada, że inne programy jest wstanie przegonić? " Oprócz zwykłych sygnatur i analizy heurystycznej, posiada także analizę behawioralną ( Mamutu Behavior Blocker ), która skanuje wszystkie aplikacje pod kątem zachowań. Jeżeli jakaś aplikacja będzie próbowała wykonać jakąś groźną ( dla Naszego komputera lub prywatności ) operację, zostanie zablokowana, a użytkownik zostanie o tym zdarzeniu poinformowany. Emsisoft Anti-Malware oferuje także bezpieczne surfowanie po zasobach internetu. W razie wykrytego zagrożenia, zablokuje je i poinformuje użytkownika. To rozwiązanie posiada także dwa silniki skanujące ( Bitdefender i Emsisoft ), dla jeszcze lepszej skuteczności. Emsisoft Anti-Malware chroni przed wszystkimi, znanymi oraz nieznanymi zagrożeniami: od robaków, wirusów, trojanów zaczynając - a na keyloggerach, backdoorach i rootkitach kończąc. Nawet ochroni przed ransomware ( programy blokujące cały komputer ) np. Weelsof, Urausy, Cryptolocker etc. ( „ wirusy Ukash „, „ wirusy policyjne „ ). Wykrywa także PNP / PUP, czyli wszystkie, potencjalnie niepożądane programy, które instalują się wraz z innym oprogramowaniem użytkowym, w celu: podmiany strony startowej w przeglądarce, dostawcy wyszukiwania oraz dodania paska narzędziowego. Chroni także przed exploitami i zagrożeniami 0-day ( luki w oprogramowaniu, szczególnie popularnym ( IE, Java, Adobe ), w którym nie pojawiła się jeszcze łatka, od producenta ). W dużym skrócie: Emsisoft Anti-Malware wykrywa wszystko, co zagraża komputerowi lub Naszej prywatności. Jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy program zabezpieczający Nasze, cyfrowe życie. Maksymalna ochrona, przy niskim zużyciu zasobów. Osobiście polecam przetestować to rozwiązanie. Tylko uwaga! Jeżeli przetestujecie, nie będziecie chcieli wrócić potem do Waszych, wcześniejszych programów antywirusowych - żeby potem nie było, że nikt Wam o tym nie powiedział :) Miłego surfowania po zasobach internetu z Emsisoft Anti-Malware http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/?id=10053358

Wybacz ale to co napisałeś o Avaście to kompletne bzdury :) Testowałem Avast vs G-Data w tych samych warunkach tzn. Komputer po formacie , zainstalowany z płyty AVAST dopiero wtedy podłączyłem internet i przez 2 dni chodziłem po tych samych stronach Facebook , dobreprogramy , becnhmark , torrentday , google , chomikuj itp. nie żadne strony XXX i co ? AVAST nic nie wykrył , skanowałem 3 razy dziennie rano , w południe i wieczorem - ZERO Wirusów :) Tą samą czynność przeprowadziłem z G-Data i wykryło 92 Wirusy i pare razy zablokowało strony na które chciałem wejść ...Więc dla mnie AVAST to badziew a używałem go z 2 lata - niestety aż 2 lata ...

Zdrowy rozsądek według Ciebie to bzdury? :) Przy zdrowym rozsądku w zupełności wystarczy darmowe rozwiązanie. Avasta można mieć, ale nie trzeba. Możesz mieć nawet płatny bunkier w komputerze - bez zdrowego rozsądku daleko nie zajdziesz ;) Na przyszłość stawiaj więcej na czytanie ze zrozumieniem - potem komentuj. Pozdrawiam

Zdrowy rozsądek według Ciebie to bzdury? :) Przy zdrowym rozsądku w zupełności wystarczy darmowe rozwiązanie. Avasta można mieć, ale nie trzeba. Możesz mieć nawet płatny bunkier w komputerze - bez zdrowego rozsądku daleko nie zajdziesz ;) Na przyszłość stawiaj więcej na czytanie ze zrozumieniem - potem komentuj. Pozdrawiam

Zachować zdrowy rozsądek ? A nie zachowałem ? Przy testach chodziłem po stronach typu google , wp , benchmark.pl itp. żadnych XXX itd. Wiec to chyba jest zdrowy rozsądek czy według Ciebie zdrowy rozsądek to zainstalować AVASTA i odłaczyc kabel od internetu wtedy jesteśmy w 100% bezpieczni i mamy rozsądek na najwyższym poziomie ...