szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Cześć!Szukam możliwie jak najtańszego, wydajnego smartphone z Andkiem minimum ICS. Zainteresował mnie Samsung S Advance. Możecie coś o nim powiedzieć lub doradzić inny ciekawy w tej cenie?Powiem, że dawniej miałem Samsunga i9000, a ostatnio Lumie 520 ale nie podpasował mi Windows i znów szukam jakiegoś Andka. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 S advance jest nieoplacalny, jak już szukaj i9100 czy HTC sensation. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 S advance jest nieoplacalny, jak już szukaj i9100 czy HTC sensation. Czemu nie opłacalny? A jaką masz opinie o nim ? To w jakich cenach opłaca się kupować Advance S, sII i tego htc? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Moje propozycje są lepsze a mieszczą sie w budżecie, dlatego s advance uznaje za nieopłacalny. S2 jak i sensation można szukać obecnie za właśnie ok. 400zl. Zerknij jeszcze na Ace 3, jako nowy kosztował koło 500, więc aktualnie też może pasować pod wymagania jako używka. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ale czemu ? podaj jakieś argumenty czemu nie opłacalny jest ? Albo może do jakiej ceny jest opłacalny? S2 no patrzyłem ale ciężko znaleźć ładnego z kompletem poniżej 450zł. A htc, jak dla mnie mają słaby aparat a lubie fotki cykać trochę i posłuchać muzyki na słuchawkach. Zależy mi głównie na aparacie, muzyce, w gry rzadko gram. Przerzucam się na Andka znów, bo na Windowsa jest deficyt aplikacji. Myślałem, że będzie lepiej ale, np brak olx czy youtube, gmail to przegięcie. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez szymcio9090 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jeśli nie możesz już te 50-80zl dołożyć do s2 to bierz s advance ale tak za 350 max, więcej na moje oko nie warta. Z innych propozycji podałbym jeszcze xperie s ale znów przekroczyłaby budżet o kilkadziesiąt złotych (ok. 450zl za egzemplarz godny uwagi bez simlocka). To co mogę poradzić to jeśli nie spieszy ci się popatrz na aukcje. Za 410 sprzedał sie niedawno LG 4x HD z gwarancją w b.dobrym stanie - dobra cena jak na telefon z 4 rdzeniami. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Myślałem też nad LG L9 ( oglądałem recenzje podobno słaby aparat i muzyka) i s3 mini ( jak dla mnie to samo co S Advance bez czujnika światła i drogi). A jeśli miałbyś wybierać między s2 a tym LG 4x HD? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez szymcio9090 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 S2 miałem nawet 2, sensation XE i zwykłego też, a 4x HD planuje kupić w najbliższym czasie. 4x jest w porządku, z tego co czytałem recenzje choć jak wspomniales na przykładzie l9 - aparat również tu nie jest najmocniejszą stroną tego sprzętu. Poza tym istotnych wad się nie doszukalem w nim jak na razie. Wybierajac z tych dwóch brałbym galaktykę, czy s3 mini czy w szczególności s2. Miło wspominam ten telefonik za b. płynną prace (pół roku użytku), co przy androidzie nie jest normą, świetny aparat - zaliczył parę imprez i z żadnej nie wrocilem z fotkami, które mógłbym tylko skasować. No i ten wyświetlacz super amoled plus dający ładne, intensywne barwy. Inaczej mówiąc kupiłbym sobie go jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) LG 4X HD to jakąś okazję chyba miałeś, bo z tego co widze chodzi od 500zł, a galaxy s2 450zł, s2 plus są nawet po 400zł w idealnym stanie. Mam do wyboru Advance S i SIII mini za 350zł. Który byś wybrał z tych i dlaczego? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez szymcio9090 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Porównaj specyfikacje, ale z tych dwóch s3 mini to istotnie nowoczesniejszy model i na niego bym postawił. Aparat jak na swoją półkę cenową dość dobry, ładny design, rozsądna bateria, in minus wykonanie jak to seria Galaxy, plastik. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 No porównywałem i co zauważyłem to, że s3 mini ma gorszą kamere z przodu, brak czujnika światła i nowszy bluetooth. A jeśli miałbyś wybierać s3 mini a s2 ? A ten s2 plus czymś się różni od s2? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Z porównania s2 kontra s3 mini wygrany to s2. Lepszy aparat, wyświetlacz, więcej pamięci. Co do różnic s2 a wersja plus, to z plusem ma tylko nazwę, bo same zmiany - gorszy aparat, mniej pamięci, nietypowa i słabsza grafika to zdecydowanie wady w porównaniu do zwykłego s2, którego polecam ci jeśli go rozważasz. Powinieneś być z niego zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ok a do jakiej ceny opłaca się go nabyć? Hmn czyli s2 plus taki gorszy i nie opyla się za 400 zł go ? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez szymcio9090 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Więcej jak 500 raczej nie. Na gwarancje bym już zbytnio nie liczył, to model ok. 3 letni już. Jedynie jeśli doplacać to za kartę pamięci np jak u mnie 32GB, uchwyt do samochodu, druga bateria o zwiększonej pojemności i folia nowa na LCD + kilka drobiazgów (czytnik kart, startery play i Heyah) - to wszystko puściłem końcem kwietnia za 515zl, sam telefon miał minimalne ślady użytku. Generalnie okolice 450zl to rozsądna cena za ten model w komplecie takim jak fabryka dała. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts