Skocz do zawartości

[MULTI] The Elder Scrolls - seria

Recommended Posts

est szansa na pojawienie się jakiegoś Overhaul'a

100% ale dopiero po nowym roku i to nie tak od razu, takie rzeczy są czasochłonne

co do skalowania to w Skyrim rozwiązane jest bardziej jak w F:NV niż w Oblivionie

W sensie, że np. "wyśmienity, nadzwyczajny"?

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Smithing

Hej, a ja mam pytanie nastepujace, podczas wykonywania questow dla Akdemii Magow natrafiamy na kuznie Atronachow oraz w nastepnej sali na dziwna rekawice w ktorej mozna naciskac rozne palce, czy obie te rzeczy beda miec znaczenie w glownych questach dla akademii magow bo jesli tak to nie mowcie w jaki sposob bo chce miec niespodzianke a jesli nie to dajcie znac co z tym zrobic albo jak zaczac questy z tym zwiazane. Wiem ze w Kuzni mozna sobie przywolywac rozne rzeczy i atronachy ale czy jest powiazane z jakims questem? No i co to za rekawica dwie salki dalej ??? pozdrawiam:)

Nie dla Akademii magów. Co do reszty, to nie wiem. Sam znalazłem jakąś notkę i chyba książkę na temat tej Kuźni, ale nic więcej jeszcze nie zrobiłem.

Ksiege tez znalazlem, opisuje ona jakimi skladnikami przywolywac rozne Atronachy, ale nie wiem z jakim questem jest to powiazane, a najbardziej ciekawi mnie ta rekawica co jest dwie sale dalej....

Gość darkatraz

Dajcie tabulaturke !!! Z nutami gorzej bo sie ucze grac na gitarze.

Tak z ciekawosci. Jakie utwory dostaliscie z gra? Ja:

Dragonborn

Under An Ancient Sun

The Streets of Whiterun

Sky Above, Voice Within

Dragonsreach

ps. Pobralo wam wczoraj patcha 1.2.12? Bo mi tak i teraz smoki mam zbugowane i zadnego zabic nie moge.

Edytowane przez darkatraz

Powiem Wam szczerze, ze jak do tej pory a narazie rozeglalem 45 godzin lizac okiem kazdy zakamrek i masa gry jeszcze przede mna Skyrim zasluguje na note 10, ta gra po prostu jest swietna i niewyobrazalnie ciekawa i dobra, questy sa rewelacyjne, swiat swietnie wykreowany a totalnym juz mistrzostwem sa setki ksiag ktore mozna czytac a wiekszosc opowiedzianych w nich historii naprawde trzyma poziom no i grafa tez jak na takie ogromne obszary do zwiedzania ( setki-lokacji! ) bardzo ladna. Jak dla mnie jest to najlepszy rpg ever, jesli jeszcze ktos jakims cudem nie ma tej gry kto czyta ten post niech koniecznie kupuje , jedyny minus to morowane zarwane nocki przed praca :P

Moim zdaniem ciekawe zadania to wątek główny, gildie i może jeszcze zadania od daedrycznych książąt (Sanguine wymiata). Reszta jest słaba. Do grafiki mam ambiwalentny stosunek. Z jednej strony wygląda to całkiem fajnie od strony projektu, a z drugiej tekstury potrafią zakłuć w oczy i krzyknąć "welcome back in 1999".

Natomiast zgadzam się, że jest to jedno z najlepszych RPG ever.

Gość darkatraz

Wedlug mnie fajnym posunieciem Bethesdy byloby wydanie od nich tekstur w rozdzielczosci 4096x4096. Zero szukania modow. Wszystko w jednym pliku do sciagniecia. Czy oni wkoncu usuna ta blokade wzgledem ramu? Bo do pulpitu wywala gdyz gra potrzebuje wiecej ramu niz 2GB, a ze nalozyli jej blokade to zostaje jej sie tylko wylaczyc.

Co do tekstur oczywiscie by byly za darmo albo w jakims patchu dodane.

Gość darkatraz

Drachenfeles wiem o tym. Ja tylko przez to odpalam gre. Z tekstur modow nie korzystam. Nawet bez tego jest fajnie. No moze jedyne jakie bym wgral to odgoscia ktory poprawia modele postaci.

Tu macie linka do niego: http://www.skyrimnexus.com/modules/members/index.php?id=726673

To co on zrobil z postaciami to mistrzostwo.

Gość darkatraz

No co do tekstur wszystkiego. Również czekam na jednego mega packa. Fajnie jakby wstawili w rozdzielczości 2048x2048 i dla tych co mają mocne kompy w 4096x4096. O rozdzielczości 8192x8192 nie licze bo silnik jest za słaby pod tą rozdzielczość tekstur.

ps. O co chodzi z tym projektem Xeniusa: XCE - Xenius Character Enhancement

bo ma jeszcze pliki osobno. To ma być takie jedno kombo wszystkich jego projektów ?

EDIT:

Dobry jest też ten projekt: http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=800

Gościu wszystkie tekstury robi w lepszej jakości i jeszcze po polsku. Ale zauważyłem, że Cenega też zaczęła to robić tylko w jakości tekstur takich co Bethesda dała. Gdyż zrobiło się pełno nowych podfolderów w folderze Textures. Tylko na razie nie polecam ściągać bo pliki przez niego wstawione są już za stare i nie aktualne z najnowszą wersją. Więcej plików dała Cenega ale w gorszej jakości. Radzę poczekać na nowy up od niego i w tedy pobrać.

Powiem tak, gram chyba z 70-80h i gra mnie nie wciągnęła %-). Główny wątek (+ gildia złodziei) ukończony wojem, teraz zabieram się od nowa magiem za zadanka poboczne :) Gdzie można przykoksić w magii zniszczenia?

No co do tekstur wszystkiego. Również czekam na jednego mega packa. Fajnie jakby wstawili w rozdzielczości 2048x2048 i dla tych co mają mocne kompy w 4096x4096. O rozdzielczości 8192x8192 nie licze bo silnik jest za słaby pod tą rozdzielczość tekstur.

Tylko, żeby to robili z głową, a nie tekstury motyli w 4096x4096, kiedyś widziałem mod do gry z ikonkami broni, i były w 4096x4096, a w grze na rozdzielczościach większych niż FULL HD i tak to maksymalnie nie przekraczało 200x200 px.