Pietro1003 1 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze laptopa. Jestem w stanie dołożyć do 2500zł, jeśli na prawdę warto.1. Rozmiar matrycy - 15.6 cala lub większy (rozdzielczość 1366 x 768 lub wyższa)2. Zastosowania - gry, programowanie, grafika (głównie Photoshop)3. Miejsce użytkowania - głównie w domu4. Wymagania specjalne - chciałbym, aby bezproblemowo uruchamiać League of Legends, Smite, Minecraft. Nie obraziłbym się, gdyby kamera nagrywała w dobrej jakośći, lecz nie jest to konieczne5. System operacyjny - dobrze, jeśli będzie dołączony do niego Windows, jednak poradzę sobie w przeciwnym wypadku6. Własna propozycja - Lenovo IdeaPad Y510P i5-4200 4GB 1TB GT755Z góry bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
marcin.skier 11 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) 2500zł twój wybór idealny jak na tą cenę. Tylko może postaraj się dorwać wersje z 8gb ramu. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez marcin.skier 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Te gry jakieś bardziej wymagające? Do pracy przy grafice można pomyśleć o większej matrycy. Do takich gier jak LOL nie potrzeba Ci jakiejś super mocnej karty graficznej. Moja propozycja jako alternatywa - Lenovo Z710 z i3 haswella i GT745. Rozdzielczośc full hd zapewni komfortową pracę. LOLa i inne tego typu gry odpalisz bez problemu na najwyższych detalach. Jeśli jednak planujesz odpalać najnowsze, bardziej wymagające tytuły to Y510P będzie najlepszą opcją. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pietro1003 1 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dzięki za pomoc, Lenovo już zamówiony, przeważyła wydajność w grach Postawiłem na wersję z 4gb RAMu, jeśli będzie brakować, to dokupię kolejną kość. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts