multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jestem pewny na 100% co do stacji dyskietek bo sam tak robie, co do pena to słyszałem że można ale jak widzisz zdania są podzielone. Ale zobacz może sie uda. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dyskietka 1,4mb co mam kupić wiekszą? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dyskietka 1,4mb co mam kupić wieksząSama dyskietka to mało, czy masz stacje dyskietek ?!...(już pytałem) ten drobiazg kosztuje ok. 20zł. Tak chodzi o taką 1.44Mb i tam zwalasz stery do płyty (nie wszystkie) o oznaczeniu "SATA" w trakcie instalacji (na początku) naciskasz F6 a dalej będzie instrukcja. A tu piszą że można tak jak powiedział kolega karnos http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=28485 Tak jak mówiłem ja zawsze używam FDD i tak nigdy nie musiałem a wygląda na to że zadziała. Cytuj Link to post Share on other sites
karnoss 0 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Opcji szukaj w zakładce Integrated Peripherals. Ustaw Sata mode na IDE lub jeśli nie będzie takiej opcji to Disabled. Chodzi o to żeby dysk nie pracował w trybie AHCI. Nie mam FDD więc za każdym razem używam tego sposobu i jeszcze nigdy nie było problemów. Co do wgrania sterów na pena to oczywiście też możesz tak zrobić, tylko nie bardzo wiem jak zmusić instalator XP żeby je wykrył (w viscie nie ma z tym problemu). Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Nie zmusisz instalatora WinXP zeby zczytal sterowniki z Pena, nie ma takiej opcji - Vista ma taki bajer a i tak tylko z ciezkimi bolami takie akcje sie udaja. Dyskietka lub przestawienie SATA w tryb IDE pozostaja opcjami. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dałem f6 i napisało mi że niema z czego zgrać nowych sterów ale przeszło żal! Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dałem f6 i napisało mi że niema z czego zgrać nowych sterów ale przeszło żalTo może tak jak kolega karnoss radzi, podałem ci linka z innego forum i potwierdzają sprawe. Ja zawsze stawiam na RAID0 a to co innego. Dla pewności daje jeszcze raz : http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=28485 Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wyłączyć w BIOSie, szukaj skrótów typu IDE, AHCI, SATA. Zmień na IDE. Powinno pójść. Swoją drogą, u mnie na nForce 430 i dysku i dvd pod SATA zawsze wszystko działało bez żadnego integrowania. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Przecierz napisałem że mi sie udało to zrobić! Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Przecierz napisałem że mi sie udało to zrobić!Moze na pendrive zainstalowales? Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak dałem na pendriva! Przy instalacji f6 i napisało że nie widzi żadnych innych sterów ale odziwo przeszło dalej! Żal! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts