Skocz do zawartości

Radeon R7 260X vs GTX 650 Ti

Recommended Posts

Witam !

Zdobyłem mały budżet na kupno nowej karty graficznej do mojego komputera.
Troszeczkę poszukałem i wyłoniłem dwa typy -  Radeon R7 260X i GTX 650 Ti.
Zależy mi na budżecie do 480 zł i złączu VGA( z tego co wyczytałem, to niektóre karty mają w zestawie przejściówkę DVI-VGA) - mój monitor obsługuje max 1280x1024.

Również prosiłbym o ewentualne wyłonienie najlepszej firmy, która zrobiła tą kartkę ( XFX, ASUS, itp )

AMD Phenom II x4 BE 965
Gigabyte GA-78LMT-USB3
KINGSTON 4GB DDR3
Chieftec GPA-450S8

Pozdrawiam !

650Ti mija się z celem. Bo w tej cenie można dorwać używkę GTX660 bez problemu. Jeżeli już bardzo chcesz wziać coś nowego to uderz w GTX650Ti Boost (http://allegro.pl/gainward-gtx-650ti-boost-2gb-ddr5-super-cena-i4340383907.html) lub coś takiego GTX 750 Ti (http://msi.strefamarek.allegro.pl/msi-geforce-gtx-750-ti-oc-gaming-2gb-ddr5.html) za 530zł nówka.

Nie jest napisane, że karta jest sprawna, a to wbrew pozorom nie jest oczywiste. Cena okazyjna - to nie jest 270, a 270X.

450 W wystarczy?

360W na linii 12V - będzie ok. 

Teoretycznie nie ma to znaczenia. Zarówno MSI jak i Sapphire dostarczają bardzo dobre jakościowo karty graficzne. Każdy producent ma swój patent w przypadku "Szafira" jest to Vapor-X, Dual-X, Toxic itp, z kolei MSI ma swoją wersję Gaming. W wielu przypadkach różnice są na tyle nieznaczne, iż nie mają one większego znaczeniam w szczególności dla zwykłych zjadaczy chleba. Różnice zaczynają sie pojawiać przy sporym OC, kulturze pracy itp.Gdyby ten Szafir był Vapor-X'em lub Toxicem brałbym bez wahania, ale w tej sytuacji skusiłbym się na MSI.

Postanowiłem napisać do gościa od MSI czy karta jest sprawna ( Nowaj się przyczynił do tego, że teraz będę się każdego o to pytał ) i prawdopodobnie zakupię. Odezwę się tylko, jak sprzedający mi odpisze.

Napisał, że sprawna. Zakupione, teraz aby czekać na przesyłkę.

Dziękuję za odpowiedzi w temacie i za pożyteczne rady.

Pozdrawiam i temat do zamknięcia !

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...