maro893211 1 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jestem świeżo po zakupie karty EVGA 780 ACX SC w jej opisie jest zamieszczona informacja że boost closck wynosi 1020 a u mnie przy włączonym evga precision jest 1097 gpu clock przy 99% użyciu, dlaczego?(nie ingerowałem w program evga precision) http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_ewpsnxx.jpg/ Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Wszystko jest tak, jak być powinno GPU Boost 2.0 Cytuj Link to post Share on other sites
maro893211 1 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 sprawdzałem info na temat tego boost 2.0 i są same negatywne opinie, jeśli ktoś z was potrafi po ludzku, na chłopski rozum wyjaśnić co w tym jest takiego że nikt tego nie zachwala. Cytuj Link to post Share on other sites
zuforr 242 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Z tego co się orientuje to bost zwiększa taktowanie nawed ponad te 1020 czy tam ile jest podane ale tylko w momencie kiedy temperatura na to pozwala a jak temperatura będzie wysoka to obniży te taktowanie do np 1000 żeby się ochłodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
maro893211 1 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie zakładając nowego tematu, czy u was również ta karta wpada w rezonans? Pytam posiadaczy EVGA gtx 780 SC Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie wiem, nie mam przyklejonego ucha cały czas do obudowy. A ze swojego "stanowiska" nie słyszę.Kurcze... nie bądź jednym z tych użytkowników, którzy szukają wszędzie wad w swoich kartach... Po prostu ciesz się, że masz taką bestię i graj, ile wlezie, jeżeli sprawia Ci to przyjemność! Chyba, że naprawdę, aż wszystko się trzęsie i żyć się z tym nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
maro893211 1 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 nie unoś się tak, czy ty naprawdę sądzisz, że siedzę przy komputerze i wyszukuję problemów na siłę? Karta wpada w rezonans i jest to dosyć głośne, ale następuje to jedynie pod obciążeniem lecz też nie zawsze. Sądząc po twojej wypoeiedzi ty takiego problemu nie masz, no nic zobaczymy może się uspokoi. Zastanawiam się czym to jest powodowane. Zbyt dużymi obr went? które są ustawione na auto, czy też słabo dopasowaną konstrukcją. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jakbym mial taka karte to moglo by mi kompem rzucac i bylbym zadowolony. Moze cos obciera lub srobka sie poluzowala Cytuj Link to post Share on other sites
maro893211 1 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Może rzeczywiście się coś poluzowało, przez 2 dni była katowana grami. Problem wystąpił 3 dnia po zakupie. Jak będę miał czas to sie temu przyjrzę i dam wam znać. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie nie, nie unoszę się Jeżeli naprawdę coś jest nie tak i nie ma żadnych wątpliwości, że to nieprawidłowe działanie karty, to bardzo mi przykro. Moja na szczęście nie cierpi na nic, chociaż pamiętam na początku coś mi tam dziwnie szumiało, ale chyba musiała się "dotrzeć" Spróbuj nagrać telefonem/czymkolwiek Powodzenia życzę i pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jeśli Ci to przeszkadza to oddaj do sklepu masz na to 10 dni od dnia odbiory karty(oczywiście jeśli kupione przez internet) i weź taką samą lub inną, po co się męczyć. Oddajesz bez podania przyczyny i już. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts