Skocz do zawartości

Recommended Posts

Im dłużej szukam płyty, tym mniej wiem, którą wybrać. Zamierzam robić oc, chłodzenie już mam(sprawdzony thermalright venomous x black)

Procesor: i5 4690k

Budżet: do około 650zł

Chciałbym, żeby sekcja zasilania była cyfrowa, sieciówka była INNA niż killer, audio INNE niż creative. Staram się unikać serii "gaming".

Najbardziej podobała mi się MSI z97 mpower, ale sekcję ma analogową, co zastanawia mnie, za co tak naprawdę płacę te 250zł więcej od asrockowych płyt z97, które nawet sprawiają wrażenie lepiej wyposażonych - mógłbym np. wziąć dopłacić do i7 zamiast do płyty.

Zastosowanie: gry(także streaming) i rendering filmów(vegas, handbrake, najczęściej do mp4).

Aktualnie mam phenoma x4 955 @ 3,6GHz na gigabyte ma770t-ud3p. msi r9 270, 8gb ddr3 crucial ballistix, xonar dx/xd, 500W ocz sxs(do wymiany, ale na to jest oddzielny budżet i czas)

Budżet mogę nagiąć dość znacznie, jeżeli jest faktycznie sens to robić. ~3-4 lata temu w tej cenie można było dostać płytę z 2x 16x pciE. Tetaz mam wrażenie, że za samo "Z97" jest +200 do ceny, a i procesor z "k" kosztuje swoje.

Nie wiem na ile to jest prawdziwe, ale po zapoznaniu się z tabelą poniżej, po prostu już nie wiem co jest porządne, a co nie:

http://www.sinhardware.com/images/vrmlist.png

:cry:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...