Morf3usz 6 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam, posiadam od ponad dwóch lat zasilacz OCZ StealthXStream 2 700W od jakiegoś roku stał się strasznie hałaśliwy. Zaczęło mnie to irytować i postanowiłem go wymienić na coś cichego. nie mam pojęćia jakie obroty ma ten orginalny wentyl w OCZ. Proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Jaki masz budżet na wentylator? Próbowałeś przeczyścić zasilacz? Być może zalega w nim masa kurzu i przez to tak hałasuje Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Im taniej tym lepiej tak do 50zł z przesyłką max wentyl czyszczony i smarowany. Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 W Allegro.pl jest bardzo ciekawy wentylator Arctica. To F12 Low Speed. Tylko 1000 rpm i tylko jakieś 22 zł plus przesyłka. Co do jakości - cóż to Arctic. Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Panowie a jak komputer jest mocno obciążany to czy wentylator nie powinien mieć większych obrotów? bo wydaję mi się że te 1000 obr. to może być mało. Nie mam pojęcia jakie obroty maksymalne ma ten fabryczny wentyl. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 OCZ StealthXStream posiada automatyczna regulacje obrotów , to znaczy że wentyl zaczyna się krecic mocniej od zwiększenia temp w zasilaczu. Potrzebne ci jest śmigło 120mm bo takie jest standardowe w tym (OCZ ). Chcesz zrobić fanswap zasilacza.Proponuje coś pokroju Noiseblocker BlackSilent Fan XL1 - 120mm Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Panowie dorwałem przecenionego Akasa Apache Black za 1/3 ceny( uszkodzone pudełko xD) , ale mam problem ma on złącze 4pin (niebieski, zielony, żółty i czarny) a w zasilaczu jest tylko dwa kolory przewodu czarny i czerwony jak to podłączyć ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts