Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Szukam dobrej klawiatury do pracy (klepacza) i do grania. Priorytetem jest dla mnie cichość klawiszy, ze wskazaniem na switch'e scissor. Niski profil przycisków i co najmniej skok 2mm. A i powierzchnia matowa, tak by nie zostawały odciski paluchów.

Faworytem dla mnie jest

- ze zwlędu na ten górny panel, ale jeszcze go nie ma i będzie za drogi.

Te które testowałem:
  • Logitech Illuminated K740 - poza cichością pracy ma ogrom bugów
  • Logitech K290 - układ europejski mi nie odpowiada, amerykańskiego w eropie nie dostanę
  • Razer DeathStalker - jest za głośna, ciężko chodza przyciski, szybko mi się dłonie męczą

Obecnie rozważam (lecz nie mam gdzie ich sprawdzić i potrzebuję fachowej porady):

Proszę pomóżcie wybrać dobrą cichą klawiaturę.

Mega cicha jest ta http://www.ceneo.pl/14749670#tab=click

a tak serio to coś z microsoftu (może dorwiesz sidewindera), na pewno wszystkie mechaniki odpadają. Po dłuższym czasie każda zacznie klepać. Albo Logitech UltraX http://www.komputronik.pl/product/39693/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/Logitech_UltraX_Premium_Keyboard_OEM.html

Co do tej pierwszej do bez przesady ;) A po za tym tego typu klawiatury gubią się przy szybkim pisaniu ;)

O Logitech UltraX - raczej chodziło mi o produkty które można kupić ;) O tej klawiaturze słyszałem wiele dobrego.

Co do Microsoft Sidewindera - odpada, w swojej klasie, jest godna polecenia dla gracza. Niestety ja zdecydowanie więcej na niej będę pracował, często przesiadam się pomiędzy maszynami (klient, dom, firma). A pozycja prawego ALT przy SHIFT jest niedopuszczalna. Raczej wolę standardowy układ klawiszy. Dlatego też odpada mi MS K4000 przez to, że jest ergonomiczna a to uzależnia ;)

Jakieś inne propozycje, lub odniesienie się do powyższych klawiatur?

Edytowane przez revvers