revvers 0 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Witam. Szukam dobrej klawiatury do pracy (klepacza) i do grania. Priorytetem jest dla mnie cichość klawiszy, ze wskazaniem na switch'e scissor. Niski profil przycisków i co najmniej skok 2mm. A i powierzchnia matowa, tak by nie zostawały odciski paluchów.Faworytem dla mnie jest - ze zwlędu na ten górny panel, ale jeszcze go nie ma i będzie za drogi.Te które testowałem:Logitech Illuminated K740 - poza cichością pracy ma ogrom bugów Logitech K290 - układ europejski mi nie odpowiada, amerykańskiego w eropie nie dostanę Razer DeathStalker - jest za głośna, ciężko chodza przyciski, szybko mi się dłonie męczą Obecnie rozważam (lecz nie mam gdzie ich sprawdzić i potrzebuję fachowej porady): Gigabyte Force K7 - całkiem całkiem, fajna jest opcja Win Lock (ciekawe czy mozna to osiągnąć programowo w innych klawiaturach) Thermaltake Challenger - mieszane mam uczucia KeySonic ACK-5600 ALU+ - obawy co do marki nie znam tego A4Tech KD-800L Black - szczerze nawet podoba mi się MODECOM MC-800 - nawet łądna, ale ponoć bardzo głośna LOgie LK-20 - ponoć cicha - ale brak materiałów to potwierdzajacych. Proszę pomóżcie wybrać dobrą cichą klawiaturę. Cytuj Link to post Share on other sites
christophorus1 92 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Mega cicha jest ta http://www.ceneo.pl/14749670#tab=click a tak serio to coś z microsoftu (może dorwiesz sidewindera), na pewno wszystkie mechaniki odpadają. Po dłuższym czasie każda zacznie klepać. Albo Logitech UltraX http://www.komputronik.pl/product/39693/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/Logitech_UltraX_Premium_Keyboard_OEM.html Cytuj Link to post Share on other sites
revvers 0 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Co do tej pierwszej do bez przesady A po za tym tego typu klawiatury gubią się przy szybkim pisaniu O Logitech UltraX - raczej chodziło mi o produkty które można kupić O tej klawiaturze słyszałem wiele dobrego.Co do Microsoft Sidewindera - odpada, w swojej klasie, jest godna polecenia dla gracza. Niestety ja zdecydowanie więcej na niej będę pracował, często przesiadam się pomiędzy maszynami (klient, dom, firma). A pozycja prawego ALT przy SHIFT jest niedopuszczalna. Raczej wolę standardowy układ klawiszy. Dlatego też odpada mi MS K4000 przez to, że jest ergonomiczna a to uzależnia Jakieś inne propozycje, lub odniesienie się do powyższych klawiatur? Edytowane 13 Czerwca 2014 przez revvers Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts