RafiXll 178 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Osobiście mam już serdecznie dość kijowego sprzętu dla graczy i szukam takiego który mnie nie zawiedzie. Otóż mam MSI z87-GD65 i były problemy z oprogramowaniem ( MSI Command center ) Naprawili... Ale wciąż siedzę na biosie rezerwowym z tego powodu iż wrzucenie na płytę biosu 1.9 na pierwszy bios skutkowało zwiechą ( Blue screen ) Pamięci 2 dni ( weekend ) były przewalane mem testem 86 na ustawieniach xmp ( plus walnięte 0.15V na nie żeby dowoltować - płyta trzymała swoje 1.488V ) Więc pamiątki bez błędu na biosie 1.0 i 1.9 przechodzą testy. ( 16 GB Corsair Vengeance 2133MHz ) Procek bez zmiany napięcia 1.11V daje radę na 4.2 GHz. Ale do rzeczy czy EVGA ma płyty dopracowane? czy jednak wszystko jest po jednym kiju. Bo chciałbym wrzucić EVGA z moim i5 - 4670K + Kartę wymienić z msi gtx 580 Extreme na taką: http://www.komputronik.pl/product/213408/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_780TI_EVGA_3GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_Superclocked_ACX_z_NVIDIA_GeForce_Experience_.html Proszę o doradzenie bo obecna płyta główna jest ok ale brak możliwości zmiany na nowszy bios ( blue screeny ), a zostanie na starym z niedziałającą funkcją intel speed step ( nie macha mi częstotliwościami od 800MHz - 3,8GHz. Lecz mam albo 3,4 GHz - 3,8GHz Mimo włączenia tejże funkcji w biosie. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez RafiXll Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ale do rzeczy czy EVGA ma płyty dopracowane? Dopracowane tak,ale zdecydowanie przewartościowane.W cenie tych płyt możemy znaleźć tak samo dwie solidne płyty. Prawdopodobnie ta płyta będzie grubo ponad 1000 zł kosztować. Cytuj Link to post Share on other sites
bożo_wporzo 140 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Zerknij tutaj: http://www.overclockers.com/evga-z97-classified-motherboard-review wyczerpujący artykuł Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 NO ok tylko pytanie pozbędę się problemów??? czy coś jest po prostu z chipsetem z87 ( kumpel na gigashicie ma identyczne objawy pu update biosu ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts