Skocz do zawartości

Uniwersalny monitor LCD do ~500 zł

Recommended Posts

Witam,

z racji iż w najbliższym czasie dostaję wyrównanie w dobrej kwocie postanowiłem w końcu uzbroić się w monitor LCD (tak tak, mimo że jestem informatykiem z zawodu nadal siedzę na CRT). Kwota jaką planuję przeznaczyć zamyka się na 500 zł, co możecie mi polecić?

Monitor nie musi być ekstra intuicyjny, do zastosowań uniwersalnych (internet, od czasu do czasu gry MMORPG itd.), dowolnie jeśli chodzi o rozmiar oraz czy ma on być panoramiczny. Jedną cechą którą powinien posiadać byłoby jakieś dobre odbijanie światła UV, tak aby monitor podczas naświetlania słońcem był wystarczająco czytelny - ponieważ biurko z komputerem postawione jest przy balkonie, na który w lecie przez całe południe wali słońce bezpośrednio. Do tego dodam jakieś w miarę dobre na tą cenę odświeżanie i co najważniejsze żywotność - monitor ma służyć na możliwie jak najdłuższe lata.

Proszę o jakieś rady, mam straszny dylemat :)

22" / 23" / 27" - seria LG 22MP65HQ(550zł), 23MP65HQ(600zł), 27MP65HQ(970zł)

specyfikacja

test

blogentry-10287-0-06525200-1401227225_th

Poza na pewno przyzwoitymi jak na IPS czasami reakcji monitory z tej serii mogą pochwalić się technologią flicker free, która ma także bezpośredni wpływ na zdrowie oczu użytkownika. Warto podkreślić, że LG 27MP65HQ jest jednym z niewielu 27" monitorów AH-IPS korzystających z flicker free. Zważywszy na przystępną cenę jest to seria godna polecenia.

http://forum.benchmark.pl/blog/16/entry-300-polecane-monitory-multimedialne-do-ok-1000z%C5%82-czerwiec-14/

Poza tym LG nic innego nie przychodzi mi na myśl.

Edytowane przez gregotsw