Skocz do zawartości

Mitsubishi vs BMW

Recommended Posts

Witam, w lutym mam zamiar kupic samochód do 30 tyś. z groszem.

Nie wiem na który sie zdecydować... bardziej jestem za Mitsubishi po prostu kocham ten samochód, ale chce też wybrać z głową. Pytanie dla znawców samochodów , który bardziej polecacie i dlaczego =) ?

http://otomoto.pl/mitsubishi-lancer-did-skora-xenony-navi-esp-ledy-C33326676.html

głownie chodzi mi o lancera X rocznik 2008 ( benzyna , czy diesel... tego jeszcze nie zdecydowałem) 

lub

http://allegro.pl/sliczne-bmw-525d-177km-6bieg-xenon-navi-alusy-i4317618934.html

Większa ilość koni, ale nie znam wagi żadnego z nich. 

Przypuszczam ze elektronicznie Mitsubishi może być lepszy, ale nie wiem czy szybszy. Rocznik 2008 nie jest dla mnie jakos specjalnie młody a 2004 juz wgl.

jest jeszcze Subaru.. ale oczywiście co kto lubi.. mi jazda Imprezą sprawiała czystą przyjemność (rocznik 2008) ale tylko przez 3 miesiące do czasu aż zmieniłem pracę i koniec końców auto służbowe musiałem zwrócić  :cry: http://otomoto.pl/subaru-impreza-33000km-przebiegu-i-wlascici-C29734037.html

Edytowane przez Vieworld
  • Popieram 1

za -/+ 25 tyś to możesz poszukać BMW ale e46 po lifcie. Tutaj celuj w silnik 3.0 w benzynie lub 3.0 diesel.

Dobra E60 to minimum 40tys za wersje przed liftem. E90 35Tyś +

Zresztą jak chcesz kupić bawarke to tylko wyjazd do dojczlandu. Chyba że znajdziesz od osoby prywatnej lub fana marki.

Edytowane przez damianox89
  • Popieram 1

Jak nie zapomnę to jutro zajrzę do wujka i zobaczę czy ma dalej bmki na sprzedaż... wiem, że ostatnio sprowadził 5 sztuk z czego 2 dał synom (nie wiem które.. wśród nich była właśnie e60). Podpytam i dam znać co, jak i za ile :)

• Popieram 1

W końcu mam odpowiedzi z sensem a nie jak na innych forach "gdzie zazdrość siega granic" ;p

Wracając... bmw tez kusi tym bardziej ze dużo kucy =)

Ktoś polecał mi jeszcze serie 3 np. to

http://otomoto.pl/bmw-m3-m3-e46-2005r-okazja-C33377736.html

Szkoda ze ang ;<

Czytałem gdzieś na forum o tym , ze te Lancery z silnikiem 2.0 di-d nie są od japońców, tylko silnik jest od VW a do tego są niby awaryjne...

Czy do tego lutego wgl ceny coś spadną szczególnie dla Mitsubishi? =)

Edytowane przez xtronix856

Wracając do BMW nie bój się silników z dużą pojemnością. Jedna rada tutaj, jeśli chcesz mieć frajdę z jazdy to tylko motor R6. Tak jak pisałem wcześniej w okolicach 25tyś powinieneś znaleźć E46 w dobrym stanie, dodatkowo m-pakiet, skóra czy navi. E46 M3 z kierą po lewej stronie to 45tyś+ ewentualne naprawy.

Co do motorków które ja mogę Ci polecić w związku z E46 to 2.2 benzyna, 2.5 benzyna, 3.0 benzyna i 3.0 diesel. Warto sprawdzić VIN i podzwonić po serwisach. Nawet w dojczlandii zdarzają się topielce :P

• Popieram 1

Nawet w dojczlandii zdarzają się topielce :P

daj spokój... rok temu moja mama kupiła sobie Polówkę z 2001 jak mnie pamięć nie myli... w życiu nikt z moich znajomych nie miał tak rozwalonego auta.. owszem tylko progi się posypały i zamek od klapy zardzewiał.. ale pod maską to już zostawiła ze 4-5 tysi na naprawy.. czyli tyle ile dała za auto.. obecnie nawet nie wiesz ile jedziesz, bo każdy ten plastikowy czujnik prędkości pęka.. po 4 sztukach jakie jej wymieniłem w 2 dni, poddałem się.. ostatnio wymieniła sprzęgło na nówkę sztukę, co z tego jak działa gorzej niż to poprzednie (bo ktoś tam porobił jakieś podpórki i czy to linka czy to guma co chwila o nie obciera), ale największa heca to komputer, ja rozumiem, że się go wywala i wstawia od mniejszego silnika bo się na tym zarobi, ale znaleźć komputer od silnika 1.6 w modelu 1.4? To dopiero przypadek... i weź kupuj auto z Niemiec.. dlatego wolę modele z Austrii  :)

Edytowane przez Vieworld
  • Popieram 1

Czasu mam , wiec na spokojnie mogę przemyśleć podane propozycje =)

Staram się również brać pod uwagę lata... bo one tez robią  swoje ^^

Dzięki wszystkim za wypowiedzi, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie walcie śmiało. W międzyczasie popytam jeszcze użytkowników tych samochodów =)

Może nie mam aż tak dużego doświadczenia z autami, jak BIGI, ale E60 znam akurat już trochę czasu, a zwłaszcza wersję z dieslem. Jak na rok produkcji jest to moim zdaniem samochód ponadczasowy, sylwetką i wnętrzem wyprzedza konkurencję w postaci np. W211. Bardzo fajnie się prowadzi, jest wygodny, przestronny, jak na pierwsze auto to aż nadto (chociaż ja na początku nie mogłem się przyzwyczaić do wstecznego biegu tzn. że nie podnosi się pierścienia, a trzeba maksymalnie w lewo drążek przesunąć). Niemniej koszty eksploatacji są niemałe. Po paru latach trzeba się liczyć z wymianą wahacza, klocków, tarczy, dwumasowego koła zamachowego, a pow. 125 000 km  może nawet turbosprężarki. 

Przy budżecie ~30km IMHO nie warto się pakować w bawarę, żeby długo i w miarę bezawaryjnie pojeździła, to na ten moment rocznik 2010 z fajnym przebiegiem byłby ok, ale to dużo większy koszt.

Pozdrawiam

Edytowane przez iDaft
  • Popieram 1

Jak nie zapomnę to jutro zajrzę do wujka i zobaczę czy ma dalej bmki na sprzedaż... wiem, że ostatnio sprowadził 5 sztuk z czego 2 dał synom (nie wiem które.. wśród nich była właśnie e60). Podpytam i dam znać co, jak i za ile :)

byłem, zobaczyłem... i nic nie było - wszystko sprzedał :)

jego syn a mój brat cioteczny jeździ teraz 525D... gdy do niej wsiadłem i pojechaliśmy na A2 to myślałem, że mi serce wyskoczy po wciśnięciu gazu.. mimo jednak prędkości to to auto bardzo dobrze trzyma się na zakrętach (także po gorszych drogach poza miastem czy a2...), jedyne co mi się nie podoba to wykończenie w środku.. ma bardzo podobny model do tego z linka poniżej (2,5L, 163KM, tylko rocznika nie pamiętam czy 2005 czy 2006), głównie się różni tym, że ma kremową skórę i brak szyby fotochromatycznej... pod Monachium jego model kosztował 5200 euro a jedyna wada to do wymiany miał parę xenonów z przodu (pod maską ideał jakich mało). Wyprzedzam pytanie, niestety w tym roku nie zanosi się na to, że będą jechali po następne auta, mają firmę budowlaną i za dużo zleceń w tym roku by wyjechać na kilka dni po auta.

link: http://allegro.pl/bmw-525d-full-opcja-pelna-historia-oplacona-i4302656976.html

a to ten kanciasty środek co mi się nie podoba:

http://foto007.nazwa.pl/aukcje/5/30/maxcar_bmw/036.jpg

Edytowane przez Vieworld
  • Popieram 1